Χάνα Λιντς: Το μοιραίο ναυάγιο πριν ανοίξει τα φτερά της για την Οξφόρδη

Η Χάνα Λιντς ήταν γνωστή για τις για τις επιτυχίες της στον ακαδημαϊκό τομέα - Από την γιορτή για την αθώωση του πατέρα της Μάικ, στο δυστύχημα με το γιοτ.

Σε βάθος 50 μέτρων μέσα σε μια καμπίνα του γιοτ βρέθηκε παγιδευμένο το άψυχο σώμα της 18χρονης Χάνα Λιντς, που ήταν μια εκ των θυμάτων του ναυαγίου στα ανοικτά του Παλέρμο που στέρησε τη ζωή σε συνολικά επτά ανθρώπους.

Κόρη του Βρετανού επιχειρηματία Μάικ Λιντς, η Χάνα βρέθηκε στο γιοτ λίγο πριν ξεκινήσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ήταν γνωστή για τις για τις επιτυχίες της στον ακαδημαϊκό τομέα. Μάλιστα, είχε κερδίσει ένα βραβείο που αφορούσε τα Αγγλικά όταν ήταν στην 10η τάξη του Latymer Upper School.

Η 18χρονη ήταν η τελευταία αγνοούμενη από το ναυάγιο.

Το περιστατικό έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς ο πατέρας της ήταν γνωστός ως ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στον τομέα της τεχνολογίας.

Μάλιστα, βρέθηκε εκεί για να γιορτάσει την αθώωση του πατέρα της στην πολύκροτη και μακροχρόνια διαμάχη του με την HP στις ΗΠΑ.

Έρευνα για ανθρωποκτονονία

Την ίδια ώρα, ερεύνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ξεκινούν οι ιταλικές αρχές για το περιστατικό.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα «ναυαγίου και πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας», κατά «αγνώστων προσώπων».

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα βάσει του ιταλικού ποινικού κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι για το εν λόγω αδίκημα μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Για αύριο το πρωί έχει ανακοινωθεί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, κατά την οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.\

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.