Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr), ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα από την Αριζόνα πως αναστέλλει την προεκλογική εκστρατεία του, στηρίζοντας μάλιστα τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη Δημοκρατική Κάμαλα Χάρις στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Γιος του πρώην εισαγγελέα Μπόμπι Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968, και ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1963, ο RFK Jr συγκέντρωνε προ ημερών γύρω στο 8,7% σε δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας στο Φοίνιξ της Αριζόνας, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος καταλόγισε στο Δημοκρατικό Κόμμα την ευθύνη για την προσωπική του απόφαση να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος και πλέον να στηρίζει την υποψηφιότητα Τραμπ.

Αφού αποφάσισε να μην κατέβει στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα με το Κόμμα των Φιλελεύθερων, προτού τελικά αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος.

Στην Αριζόνα βρίσκεται σήμερα και ο Ντόναλντ Τραμπ για να εκφωνήσει ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση. Το επιτελείο του έχει προαναγγείλει στους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου να περιμένουν έναν «ξεχωριστό προσκεκλημένο». Ο Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί την Τρίτη ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναθέσει στον RFK Jr ρόλο στην κυβέρνησή του.

ΑΠΕ/ΜΠΕ