Κάμαλα Χάρις: Νέα πυρά κατά Τραμπ – «Είναι ασόβαρος, θέλει να μας γυρίσει πίσω» – Η ιστορική ομιλία της

Αυλαία στο συνέδριο των Δημοκρατικών με ιστορική ομιλία της Κάμαλα Χάρις, η οποία αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα - Σφοδρή φραστική επίθεση στον Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών στο συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο, ονομάστηκε υποψήφιά του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Στο όνομα όλων των Αμερικανών», ανεξαρτήτως «κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας», όπως «αυτοί με τους οποίους μεγάλωσα, που δουλεύουν σκληρά, που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, που προσέχουν ο ένας τον άλλο, όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου, δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε η αντιπρόεδρος Χάρις στο ενθουσιασμένο πλήθος των συνέδρων.

Σφοδρά πυρά κατά Τραμπ – «Ασόβαρος άνθρωπος, θέλει να γυρίσει τη χώρα πίσω»

Η Κάμαλα Χάρις, εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο και αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ χθες Πέμπτη, κατά την πολυαναμενόμενη ομιλία της στο συνέδριο του κόμματός της, προσάπτοντάς του πως θέλει να γυρίσει τη χώρα «πίσω», στο «παρελθόν», με το εξαιρετικά συντηρητικό πρόγραμμά του.

«Ξέρουμε πως θα έμοιαζε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ. Είναι όλα γραμμένα στο Project 2025», είπε, παραπέμποντας στο άκρως συντηρητικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε από συνεργάτες του μεγιστάνα κι έχει σκοπό, κατ’ αυτή, να «γυρίσει τη χώρα μας στο παρελθόν». Το πλήθος των συνέδρων αντέδρασε φωνάζοντας ρυθμικά ένα από τα συνθήματα της εκστρατείας της, «δεν γυρνάμε πίσω».

Υποσχόμενη να είναι η πρόεδρος «όλων των Αμερικανών», η κυρία Χάρις σχολίασε πως παρότι «από πολλές απόψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασόβαρος άνθρωπος, οι συνέπειες που θα είχε το να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.