Λούνα παρκ Πευκοχώρι: «Ολα είναι σάπια» – Ο πατέρας του 19χρονου έκανε αυτοψία με δικό του πραγματογνώμονα

Ο πραγματογνώμονας χαρακτήρισε την όλη κατάσταση «απαράδεκτη» λέγοντας ότι σε καμία των περιπτώσεων το συγκεκριμένο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι δεν θα μπορούσε να πάρει άδεια λειτουργίας.

Με δικό του πραγματογνώμονα έκανε σήμερα αυτοψία στον χώρο, ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι.

Ο πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες συνοδευόμενος από τον πατέρα του 19χρονου και τους δικηγόρους του επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το λούνα πάρκ.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, ο πραγματογνώμονας χαρακτήρισε την όλη κατάσταση «απαράδεκτη» λέγοντας ότι σε καμία των περιπτώσεων το συγκεκριμένο λούνα παρκ δεν θα μπορούσε να πάρει άδεια λειτουργίας καθώς όλα τα παιχνίδια είναι σάπια.

Στην συνέχεια ο κ. Δεδές αποχώρησε προκειμένου να μεταβεί στο Αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση. Θα συντάξει τεχνική έκθεση την οποία θα καταθέσει για να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα

Πρώην εργαζόμενος στην επιχείρηση στο Πευκοχώρι σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει στο MEGA τι συνέβαινε στην επιχείρηση: κενά ασφαλείας, παμπάλαιος εξοπλισμός, παραλείψεις και τραγικά λάθη που αποδείχτηκαν μοιραία.

«Τα μηχανήματα όλα του Κ. τα 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από τη Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάστασηΉτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί… και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Όπως λέει όσοι χειρίζονται μεγάλα μηχανήματα σε λούνα παρκ πρέπει να έχουν πιστοποιητικό χειριστή ψυχαγωγικών παιχνιδιών και να έχουν κάνει σεμινάρια στην Ιταλία.

«Για να χειριστείς ένα μηχάνημα μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο, όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά, για τέτοιου είδους μηχανήματα επικίνδυνα πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο ας πούμε εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας. Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις. Αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα» συμπλήρωσε.

Πόσοι όμως εργαζόμενοι είχαν την αντίστοιχη πιστοποίηση στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής; «Πολύ πιθανόν και κανένας. Σε εκείνο το πάρκο μέσα δύο χρόνια που δούλεψα εγώ ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ. Και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλόεπικίνδυνα», είπε ο πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Η προκλητική συμπεριφορά του χειριστή

Αίσθηση προκαλεί και η συμπεριφορά του 21χρονου χειριστή του μηχανήματος από την οποία προκύπτει ότι λειτούργησε ανεύθυνα χωρίς να έχει επίγνωση της επικινδυνότητας του σάπιου «Crazy Dance».

«Θα τους κάνω να μην μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι» φέρεται να είπε πριν το τραγικό δυστύχημα έχοντας προκλητική και εριστική συμπεριφορά.

Την ίδια ώρα σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Κασσάνδας με την δήμαρχο να καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές για την ζωή της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.