Τη ζωή της έχασε μια τουρίστρια στο χωριό Ανάβρα του νομού Μαγνησίας, η οποία έπαθε ανακοπή και το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό γιατί δεν υπήρχε γιατρός.

«Τα προβλήματα είναι εδώ και χρόνια. Γιατροί λείπουν από τις θέσεις τους, τα απομακρυσμένα χωριά έχουν και αυτά τα θέματά τους» είπε ο ο Γιάννης Τσαντούρης, αντιδήμαρχος Αλμυρού επιβεβαιώνοντας τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ.

«Θα σταθώ σε ένα ορεινό χωριό, αρκετά απομακρυσμένο και του δίνεται η δυνατότητα από το ίδιο το κράτος να έχει αγροτικό γιατρό. Με δική τους πρωτοβουλία (ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ο διευθυντής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δεν γνωρίζω ποιος) παίρνουν τον γιατρό και τον μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού» ανέφερε.

«Με ένα κλειστό ιατρείο δεν μπορείς να κάνεις πολλά, δυστυχώς η γυναίκα κατέληξε, ήταν τουρίστρια από τον Αλμυρό. Πρέπει να δοθεί λύση […]» κατέληξε.

«Σε κανένα περιφερειακό ιατρείο δεν υπάρχει γιατρός Σαββατοκύριακο»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη τηλεφωνικά στο Open για να απαντήσει στις καταγγελίες που έκανε ο αντιδήμαρχος Αλμυρού.

«Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, κυρίως στην κοινή γνώμη, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η συγκεκριμένη ατυχήσασα κυρία, η οποία έπαθε ανακοπή και πέθανε στην ταβέρνα, είχε αμέσως φροντίδα. Η νοσηλεύτρια του περιφερειακού ιατρείου τις έδωσε τις πρώτες βοήθειες και της έκανε ΚΑΡΠΑ» είπε.

Και συνέχισε: «Η μέρα ήταν Κυριακή. Όπως ξέρει ο κ. αντιδήμαρχος στα περιφερειακά ιατρεία Κυριακή δεν υπάρχει γιατρός από την ίδρυση του ΕΣΥ, το 1983. Σε κανένα περιφερειακό ιατρείο δεν υπάρχει γιατρός Σαββατοκύριακο. Δεν έγινε κάτι διαφορετικό, ούτε η κυρία έφυγε λόγω της ελλείψεως γιατρού. Το ασθενοφόρο έφτασε σε 20 λεπτά από τον Δομοκό. Μη δημιουργούμε την εντύπωση ότι μία τουρίστρια πέθανε γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο ιατρείο γιατί αυτή είναι μια λανθασμένη εντύπωση. Κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού γιατρούς. Έχει προκηρυχθεί η θέση για να έχει μόνιμο γιατρό. Τις καθημερινές έχει γιατρό. Δεν υπάρχει μόνιμος. Η θέση προκηρρύσεται, αλλά δεν πληρώνεται».