ΣΥΡΙΖΑ: Μαίνεται η κόντρα Κασσελάκη με τους 87 – «Εξευτελίζει το κόμμα»

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα των «87», μια ημέρα μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Βίντεο με βαριές κατηγορίες από τον Κασσελάκη - «Εξευτελίζει το κόμμα» απαντούν οι 87.

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κόντρα μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας των 87 μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του κόμματος, το απόγευμα της Παρασκευής, επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση και με βίντεό του στα social media, κατηγορεί την ομάδα των «87» για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, οι «87» με διαρροή τους λίγη ώρα αργότερα εξαπέλυσαν εκ νέου επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο ίδιος είναι που εξευτελίζει καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή του για τα γεγονότα της Πέμπτης, ο Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι άνθρωποι που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ «δε χρωστούν τίποτα για να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας» και συμπλήρωσε πως «αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν τώρα τις ειλικρινείς τους προθέσεις. Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια».

Διαρροή-απάντηση των 87 στον Κασσελάκη:

Την εμφάνιση Κασσελάκη δεν άφησαν ασχολίαστη οι 87 οι οποίοι με διαρροή τους επεσήμαναν πως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουν στον κατήφορο και στον λαϊκισμό, ενώ του καταλόγισαν πανικό.

Η διαρροή: «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Αναλυτικά όσα έλεγε νωρίτερα στο βίντεό του ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή.

Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται. Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω. Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις. Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια.

Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή. Ας σεβαστούμε όλοι τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγωνιούν. Δε χρωστούν τίποτα να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας.

Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα. Γιατί παρόλες τις τεράστιες εσωκομματικές προσπάθειες απαξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα έναν φοβάται επειδή δεν τον ελέγχει: Τον δικό σας, τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.