Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Coca-Cola HBC, προκειμένου να εγκριθεί η τοποθέτηση της Elizabeth Bastoni, ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της επιτροπής αποδοχών, στη θέση που είχε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως υπενθύμισε η εισηγμένη, στις 9 Αυγούστου 2024, η Άννα Διαμαντοπούλου, ανεξάρτητη μη εκτελεστική σύμβουλος και μέλος της επιτροπής αποδοχών, της επιτροπής υποψηφιοτήτων και της επιτροπής κοινωνικής ευθύνης, γνωστοποίησε στο Διοικητικό Συμβούλιο την πρόθεσή της να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο με ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά από διαδικασία αναζήτησης, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει να εκλεγεί η Elizabeth Bastoni ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της επιτροπής αποδοχών. Με την επιφύλαξη της εκλογής στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ο διορισμός της Elizabeth Bastoni θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Elizabeth Bastoni είναι ένα έμπειρο στέλεχος, με εξειδίκευση στη διακυβέρνηση, τις αμοιβές στελεχών, την ανάπτυξη στρατηγικής και την εκτέλεση. Έχει αναλάβει ρόλους C-suite στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και της επικοινωνίας στην Cascade Asset Management (πρώην BMGI), την Carlson, την The Coca-Cola Company (2005 έως το 2011) και την Thales. Ξεκίνησε την καριέρα της με την KPMG στην Ευρώπη στη διεθνή φορολογική πρακτική.

Γιατί αποχώρησε η Άννα Διαμαντοπούλου

Η Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε την εταιρεία για την πρόθεση της να παραιτηθεί από το Δ.Σ. με ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2024, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Η κα. Διαμαντοπούλου ήταν ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca Cola HBC και μέλος της Επιτροπής Αποζημιώσεων, της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης

Υπενθυμίζεται ότι η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε με βίντεο ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Η πρώην Επίτροπος και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Την υποψηφιότητά της συνοδεύει με κείμενο διακήρυξης αρχών και θέσεων και με τίτλο «Είμαι η Άννα Διαμαντοπούλου και ζητώ τη στήριξή σας. Για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ».