5 το πρωί: Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Οργή για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική – Ερωτήματα για το ναυάγιο στη Σικελία

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, από την οποία αποχώρησαν οκτώ μέλη, ενώ τέθηκε και θέμα ηγεσίας, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε ανάρτηση στην οποία «απασφάλισε» κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

1

Σε κρίση διαρκείας ο ΣΥΡΙΖΑ

  • Τι συνέβη στην Π.Γ.; Η περίοδος ανακωχής στον ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει και αυτό φάνηκε από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Πέμπτη (22/8). Οκτώ στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των λεγόμενων «87» αποχώρησαν από την συνεδρίαση εκφράζοντας την αντίθεσή τους τόσο στην προεδρική εισήγηση για τα κομματική ΜΜΕ όσο και στην είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.
  • Πώς απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ.Κασσελάκης με μια μακροσκελή ανάρτηση άφησε βαρύτατες αιχμές εναντίον τους και τους έδειξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου. Παράλληλα, προκάλεσε σε νέα εσωκομματική αναμέτρηση όποιον τον αμφισβητεί.
  • Η περίπτωση του Παύλου Πολάκη: Τον χορό του νέου επεισοδίου της εσωτερικής διαμάχης είχε ανοίξει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας με τον κ.Κασσελάκη να φαίνεται πάντως ότι διαχωρίζει την περίπτωση του κρητικού βουλευτή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ζήτημα της διαμάχης του με την Αθηνά Λινού είναι ακόμη ανοιχτό.
2

Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

  • Οι εγκληματικές παραλείψεις: Νέα στοιχεία για το μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε την ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φέρνοντας τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους. Tο λούνα παρκ λειτούργησε και το καλοκαίρι του 2023 χωρίς άδεια, ενώ το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο λούνα παρκ του ίδιου ιδιοκτήτη στην περιοχή.
  • Η προκλητική συμπεριφορά του χειριστή: Αίσθηση προκαλεί και η συμπεριφορά του 21χρονου χειριστή του μηχανήματος πριν το δυστύχημα. «Θα τους κάνω να μην μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι» φέρεται να είπε με προκλητικό τρόπο επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανευθυνότητα στο χειρισμό ενός σάπιου μηχανήματος που θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί εδώ και χρόνια.
  • Το ξέσπασμα του πατέρα του 19χρονου: «Εάν δεν αποδοθεί άμεσα η ευθύνη, εγώ θα φροντίσω ως γονιός, όπως προστατεύω τα παιδιά μου όλα τα χρόνια, από τη στιγμή που τα γέννησε η μητέρα τους, να βρω αμέσως μόνος μου τη λύση» τόνισε μιλώντας στο Mega ο πατέρας του άτυχου 19χρονου. 

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Τα ερωτήματα για το ναυάγιο στη Σικελία

  • Τα αίτια: Με το ναυάγιο του υπερπολυτελούς σούπερ γιοτ Bayesian, ιδιοκτησίας του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, στην Σικελία, να χαρακτηρίζεται «άνευ προηγουμένου» από τους ναυτιλιακούς εμπειρογνώμονες, το έργο της διερεύνησης του τι συνέβη, που αρχίζει πλέον, μετά την ανεύρεση των αγνοούμενων επιβατών, θα είναι μακρύ και πολύπλοκο.
  • Η σορός: Παρότι καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες, τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν μέχρι στιγμής να εντοπίσουν την κόρη του Βρετανού μεγιστάνα που αγνοείται μετά το ναυάγιο στη Σικελία. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκεύασε το σκάφος ανέφερε σε συνέντευξη του ότι υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος ανθρωπίνων σφαλμάτων που σχετίζεται με το ναυάγιο. «Η πρύμνη ήταν σαφώς ανοιχτή, η καρίνα του πλοίου έπρεπε να έχει χαμηλώσει, οι άνθρωποι δεν έπρεπε να είναι στις καμπίνες τους και το πλήρωμα θα έπρεπε να γνωρίζει για την καταιγίδα».
  • Το σενάριο: Παράλληλα, ειδικοί λένε ότι μόνο η ανάσυρση του σκάφους θα μπορέσει να δώσει οριστικές απαντήσεις για τα περιστατικά που οδήγησαν στη βύθισή του μέσα σε ελάχιστα λεπτά καθώς και στον θάνατο επτά ανθρώπων. Το σενάριο αυτό όμως, για την ώρα, δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες καθώς θα είναι «ακριβή και περίπλοκη» επιχείρηση με τη χρήση γερανού Το σκάφος, θεωρητικά, πρώτα πρέπει να σταθεί σε όρθια θέση και μετά να ανελκυστεί με τρόποι ώστε να μην προκληθούν περισσότερες ζημιές.
4

Συνεχίζεται η κόντρα για το Όσκαρ - Τι δήλωσε ο Φωτήλας

  • Η συνέντευξη τύπου: Έχοντας προκαλέσει πόλεμο στο ελληνικό σινεμά και υπόνοιες για μεθοδεύσεις, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας παραχώρησε χθες εκτάκτως συνέντευξη τύπου κάνοντας λόγο για ανυπέρβλητη υπηρεσιακή παρατυπία σε σχέση με την ελληνική υποψηφιότητα στα Οσκαρ του 2025. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού απέδωσε εκ νέου σε παράτυπη εισήγηση της υπαλλήλου της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου που χειρίστηκε την υπόθεση της γνωμοδοτικής επιτροπής το αλλαλούμ με την επιλογή της υποψήφιας ελληνικής ταινίας στην κατηγορία του Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.
  • Η παραδοχή: «Το λάθος είναι από το Υπουργείο» παραδέχτηκε ο υφυπουργός κατά την συνέντευξη τύπου. Αναλύοντας σχετικά, σημείωσε: «Αν έμενα στην αρχική λίστα δεν θα τιμούσε την πολιτική που εκπροσωπώ και το υπουργείο μου. Θα είχα χάσει την αξιοπρέπειά μου».
  • Η διαμαρτυρία: Υπενθυμίζεται ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ξαφνική αντικατάσταση των τεσσάρων μελών της επιτροπής για την επιλογή της ελληνικής υποψηφιότητας στην κατηγορία του Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, οι δημιουργοί των 20 εκ των 23 υποψηφίων ταινιών έχουν αποσύρει τις υποψηφιότητές τους. Οι μόνες ταινίες που παραμένουν υποψήφιες είναι η «Φόνισσα» σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, ο «Καπετάν Μιχάλης» σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαραλάμπους και το «Μινόρε» του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα.
5

Με το ένα πόδι στους ομίλους ο ΠΑΟΚ - Έμεινε όρθιος ο Παναθηναϊκός

  • Ο ΠΑΟΚ: Ένα εύκολο βράδυ είχε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας καθώς επικράτησε της Σάμροκ Ρόβερς με 4-0 για τα πλέι οφ του Europa League. Τα γκολ για τον Δικέφαλο του Βορρά πέτυχαν οι Ντάνιελ Κλίρι (αυτογκόλ)(45’+5’), Τάισον(47’), Κωνσταντέλιας (67’), Ραχμάν Μπάμπα (90’+4’).
  • Ο Παναθηναϊκός: Απέφυγε τα χειρότερα και ελπίζει ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Η Λανς επικράτησε με 2-1 των «πράσινων» στο «Φελίξ Μπολάρ» εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικό της πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε και τα δύο γκολ ενώ από το 22′ έπαιζε με δέκα λόγω αποβολής του Μεδίνα. Το γκολ για το τριφύλλι πέτυχε με εξαιρετική ατομική ενέργεια ο Ιωαννίδης στο 53’.
  • Οι επαναληπτικοί: Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Ιρλανδία για να τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης την ερχόμενη Πέμπτη στις 22:00. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Λανς με στόχο την ανατροπή επίσης την Πέμπτη στις 21:00.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.