Νέες εφόδους πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της αστυνομίας της Ρουμανίας στο σπίτι του influencer Άντριου Τέιτ, στο πλαίσιο έρευνας για σωματεμπορία και παιδεραστία.

Το γραφείο οργανωμένου εγκλήματος (DIICOT) ανακοίνωσε ότι εκτελέστηκαν τέσσερα εντάλματα έρευνας σε σχέση με «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανηλίκων, σεξουαλικών σχέσεων με ανήλικο» και «ξέπλυμα χρημάτων».

Αυτός και ο αδελφός του Τριστάν μεταφέρθηκαν από το σπίτι τους στο Βουκουρέστι στα γραφεία της ρουμανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος, προκειμένου να περάσουν από ανάκριση.

Ο διάσημος influencer βρίσκεται ήδη εν αναμονή της δίκης για βιασμό και σωματεμπορία, αλλά ενδεχομένως να αντιμετωπίσει και πρόσθετες κατηγορίες

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον 37χρονο Τέιτ, τον 36χρονο αδελφό του και δύο γυναίκες ότι ίδρυσαν μια εγκληματική οργάνωση και εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά αρκετά θύματα. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί.

Ο Βρετανός, πρώην kickboxer, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τον ακολουθούν κυρίως (νεαροί) άνδρες. Ο λογαριασμός του απενεργοποιήθηκε πέρυσι από το Facebook και το Instagram, έχοντας μέχρι τότε 4,7 εκατομμύρια ακόλουθους.