Λούνα παρκ Πευκοχώρι: «Θα τους κάνω να μην μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι» έλεγε ο 21χρονος χειριστής

Ολα λάθος φαίνεται ότι πήγαν στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής καθώς κάθε μέρα αποκαλύπτονται εγκληματικές παραλείψεις - Συγκλονίζει το «κατηγορώ» του πατέρα του 19χρονου Γιάννη.

Νέα στοιχεία για το μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε την ζωή του ο 19χρονος Γιάννης βλέπουν το φως της δημοσιότητας φέρνοντας τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους.

Σύμφωνα με το MEGA το λούνα παρκ λειτούργησε και το καλοκαίρι του 2023 χωρίς άδεια ενώ το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο λούνα παρκ του ίδιου ιδιοκτήτη στην περιοχή.

Η προκλητική συμπεριφορά του χειριστή

Αίσθηση προκαλεί και η συμπεριφορά του 21χρονου χειριστή του μηχανήματος από την οποία προκύπτει ότι λειτούργησε ανεύθυνα χωρίς να έχει επίγνωση της επικινδυνότητας του σάπιου «Crazy Dance».

«Θα τους κάνω να μην μπορέσουν να σηκώσουν κεφάλι» φέρεται να είπε πριν το τραγικό δυστύχημα έχοντας προκλητική και εριστική συμπεριφορά.

Την ίδια ώρα σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Κασσάνδας με την δήμαρχο να καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές για την ζωή της.

Το «κατηγορώ» του πατέρα του 19χρονου

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πατέρας του άτυχου 19χρονου, Γιώργος Καμπαϊλης, έκανε αυτοψία στο λούνα παρκ βγάζοντας φωτογραφίες ενώ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA συγκλόνισε σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τον θάνατο του παιδιού του.

«Δυστυχώς, τα αποτελέσματα όλης αυτής της ανευθυνότητας είχαν την κατάληξη να χάσουμε το παιδί μας. Δεν είναι η κάθε δημοσιότητα για να κερδίσουμε την κοινή γνώμη ή να προσπαθήσουμε με κάποιο τρόπο να έχουμε συμπαράσταση. Εδώ διαπιστώνονται συγκεκριμένα πράγματα, όχι ελλείψεις και παραλείψεις υπευθύνων. Θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμα κενά, ακόμα και στην ίδια τη δικαιοσύνη», είπε.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συμβεί μία πράξη πλημμεληματική από οποιονδήποτε, είτε είναι δήμαρχος, είτε Περιφερειάρχης, ο υπουργός ο ίδιος, ο χειριστής, που θα καταλήξει σε κακουργηματική πράξη και όλοι αυτοί απλά θα βρίσκονται έξω και έχουν άποψη», συμπλήρωσε αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά από χθες την κατάσταση. Το ξέρουμε ακριβώς ποιος άνθρωπος είναι. Είναι αδιανόητο, δεν μπορούμε να διανοηθούμε τέτοια συμπεριφορά. Άκουσα ότι η δήμαρχος έκανε κάποιες ανακοινώσεις για αλλαγές, ότι απειλείται. Γιατί θα έπρεπε να διαμελιστεί το κεφάλι του παιδιού μου για να συμβεί αυτό; Αν δεν έχει τα εργαλεία, τον τρόπο, την υποδομή, ας φύγει από αυτή τη θέση. Αν λοιπόν όλοι αυτοί ρίχνουν το βάρος στην εκάστοτε κυβέρνηση, στις υποδομές ή σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι που μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στο έργο τους, ας φύγουν».

«Για ποιο κράτος δικαίου μιλάμε;»

Όπως ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη η δήμαρχος Κασσάνδρας δεν έχει δώσει απαντήσεις για την τραγωδία, ενώ ο ίδιος έχει ορίσει πραγματογνώμονα και με δύο μηχανικούς θα κάνουν αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας.

«Ο συγκεκριμένος χειριστής δεν ήταν επιμελής. Από τη στιγμή που απώτερος σκοπός είναι το κέρδος και όχι η ζωή, αφού επιτρέπει αυτός ο τόπος να γελούν κάποιοι με τις ζωές των παιδιών μας, όλης της κοινωνίας, γιατί να μην κάνουν τη δουλειά τους; Για ποιο κράτος δικαίου μιλάμε; Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ένα σύνολο από καταστάσεις, χάνουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας που θα μπορέσουν να δώσουν ζωή σε αυτό τον τόπο», είπε.

«Στις 16 Ιουνίου είχαμε σε ένα 5×5 στην περιοχή του Πευκοχωρίου ένα παιδί με σπασμένο χέρι. Στις 18 Ιουνίου είχαμε μία κομμένη καρωτίδα στο 5×5. Στις 12 Ιουλίου είχαμε ένα δυστύχημα με απορριμματοφόρο. Στις 13 Αυγούστου είχαμε τον πνιγμό της 8χρονης, που κι αυτή έχει γονείς, που κάπου είναι κλεισμένοι. Αυτό πρέπει να καταλάβουν, αυτοί πρέπει να κλειστούν μέσα».

«Δεν τους φοβόμαστε, αυτό πρέπει να καταλάβουν, είτε είναι εισαγγελείς, είτε υπουργοί, είτε Περιφερειάρχες. Ας είναι όποιο θέλουν, δεν έχουμε φόβο και αυτό θα το νιώσουν και θα το καταλάβουν. Αυτή τη φορά δεν θα περάσει. Το διαμελισμένο κρανίο του 2 μέτρα παλικαριού μου… Θα μου δώσουν λόγο, στα αδέρφια του και στη μάνα τους»

«Δεν θα ξεφύγουν αυτή τη φορά, δεν θα ξεφύγουν, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν θα ξεφύγει κανένας και δεν τους φοβάμαι. Δεν φοβάμαι, μόνο τον Θεό φοβόμασταν και τώρα τον αγαπάμε γιατί έχει το παιδί μας. Θα χάσουν τον ύπνο τους. Δεν είναι απειλή. Όπως εμείς τον χάσαμε και μας τελείωσαν τη ζωή, το ίδιο θα πάθουν και αυτοί», κατέληξε ο πατέρας του 19χρονου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.