«Οι θεατρικού και επικοινωνιακού επιπέδου επισκέψεις και βόλτες του Υπουργού Υγείας στα νησιά, αυξάνουν την οργή των πολιτών. Εδώ και πέντε χρόνια που κυβερνούν, επιδεινώνεται διαρκώς η κατάσταση και η εικόνα της δημόσιας υγείας στα νησιά. Γιατί δεν πιστεύουν στη δημόσια υγεία, γιατί μισούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και ότι θυμίζει ΠαΣοΚ και Ανδρέα Παπανδρέου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαλύει συνειδητά τη δημόσια υγεία», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Κατρίνης από την Κω.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο αλλά και στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Κω ο κ. Κατρίνης επισήμανε: «Η εικόνα εγκατάλειψης του νοσοκομείου της Κω συνιστά ντροπή. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην απαξίωση της δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές. Αυτοί που υπόσχονται νέο νοσοκομείο στην Κω, όπως ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δεν υπάρχουν γιατροί στο υφιστάμενο νοσοκομείο, είναι έκθετοι».

Όπως είπε ο Μιχάλης Κατρίνης ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το νοσοκομείο της Κω, έχοντας φτάσει στο απόλυτο οριακό σημείο λειτουργίας.

Ταυτόχρονα το Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας στο νησί, πλήρως εξοπλισμένο που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, είναι ανενεργό και χωρίς οργανισμό και προσωπικό εδώ και χρόνια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα μεγάλα κενά στις δομές δημόσιας υγείας και στα νοσοκομεία στα νησιά οδηγούν σε αύξηση του αριθμού των αεροδιακομιδών που σημαίνει τεράστια οικονομική επιβάρυνση για το δημόσιο.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι ο αριθμός των αεροδιακομιδών το 2023 πλησιάζει τις 5.000, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας δούμε τι κοστίζουν οι 5.000 αεροδιακομιδές και ας συγκρίνουμε αυτό το κόστος, με το μικρότερο κόστος που θα είχε η θέσπιση πραγματικών μισθολογικών κινήτρων για τους γιατρούς που υπηρετούν στα νησιά αλλά και για την πρόσληψη νέων ιατρών».

Συζητώντας με τους πολίτες, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα εμπνεύσει και θα νικήσει συνδέεται με την αναγέννηση του ΕΣΥ, που πρέπει να γίνει η μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση του 2030.

Με αύξηση δαπανών, πλήρεις, δωρεάν και καθολικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας.