Πεντανόστιμες πολύχρωμες πιπεριές με ούζο και φέτα

Αυτό το πιάτο συνδυάζει τις ζωντανές γεύσεις της Μεσογείου με ένα ιδιαίτερο άρωμα ούζου, που προσθέτει μια διακριτική γλυκύτητα και βάθος. Αποτελεί την ιδανική επιλογή ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Πεντανόστιμες πολύχρωμες πιπεριές με ούζο και φέτα

Αυτό το πιάτο συνδυάζει τις ζωντανές γεύσεις της Μεσογείου με ένα ιδιαίτερο άρωμα ούζου, που προσθέτει μια διακριτική γλυκύτητα και βάθος. Αποτελεί την ιδανική επιλογή ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

150λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

  •  2 πορτοκαλί πιπεριές
  •  2 κίτρινες πιπεριές
  •  2 κόκκινες πιπεριές
  •  2 πιπεριές Φλωρίνης
  •  2 στρογγυλές πράσινες πιπεριές
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  •  150 γρ. φέτα σε κυβάκια
  •  1 κ.γ. μέλι
  •  2 κ.σ. ξίδι
  •  ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  1 κ.σ. ούζο
  •  1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  •  1 κ.γ. θυμάρι
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε και τις αραδιάζουμε σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ξίδι, το μέλι, το σκόρδο (ολόκληρο), αλάτι και πιπέρι. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο μπολ. Σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία ώρα.

  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε απαλά τη φέτα, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το θυμάρι και το ούζο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη φέτα να μαριναριστεί για μία με δύο ώρες.

  4. Μεταφέρουμε τις πιπεριές σε μια μικρή πιατέλα.

  5. Τις περιχύνουμε με 1 κ.σ. από τη μαρινάδα τους και σερβίρουμε από πάνω τη μαριναρισμένη φέτα με το λάδι της.

Μικρά Μυστικά

Οι πιπεριές γίνονται ακόμα πιο νόστιμες αν τις ετοιμάσετε από την προηγουμένη. Τις διατηρείτε στο ψυγείο, έτοιμες για οποιαδήποτε σαλάτα ή μεζέ, για πάνω από δέκα ημέρες. Με τον ίδιο τρόπο διατηρείται και η φέτα για καιρό στο ψυγείο.