Βοσνία: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από επίθεση σε σχολείο

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Βοσνία - Το κίνητρο, ο δράστης και τα θύματα.

Τραγικός είναι ο πρώτος απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που έλαβε χώρα σε σχολείο στη Βοσνία. Τρεις εργαζόμενοι λυκείου έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα, ένοπλος άνδρας, ο οποίος δούλευε στο σχολείο άνοιξε πυρ εναντίον καθηγητών, οι οποίοι είχαν συνάντηση. Το περιστατικό σημειώθηκε στο δυτικό μέρος της χώρας, στην πόλη Σάνσκι Μοστ, το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου στις 10:15 (ώρα Ελλάδος 11:15).

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ δεν έχει σχολιάσει το κίνητρο του δράστη.

Ο δράστης βρίσκεται και αυτός σοβαρά τραυματισμένος. «Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και τραυματίστηκε σοβαρά», σημείωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Αντνάν Μπεγκάνοβιτς. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο δράστης έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Μπάνια Λούκα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ΤV, μετέδωσε ότι ο ένοπλος άνδρας ήταν επιστάτης στο σχολείο. Ωστόσο, ο διευθυντής είχε λάβει πειθαρχικά μέτρα εις βάρος του, κι έτσι αναζήτησε και πυροβόλησε συγκεκριμένα άτομα.

Τα τοπικά μέσα έκαναν γνωστά τα ονόματα των θυμάτων, στα οποία περιλαμβάνεται ο διευθυντής του σχολείου Nijaz Halilović, η καθηγήτρια Αγγλικών Gordana Midžan και η Nisveta Kljunić. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που πραγματοποιούνταν συνεδρίαση στο σχολείο ενόψει της επαναλειτουργίας του για τη νέα σχολική χρονιά. Στο κτίριο δεν υπήρχαν μαθητές.

Το ιστορικό τέτοιων περιστατικών

Τα περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς είναι σχετικά σπάνια στα Βαλκάνια.

Τον Ιούλιο βετεράνος του πολέμου στη γειτονική Κροατία σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων η μητέρα του, σε οίκο ευγηρίας και τραυμάτισε άλλους έξι.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στα Βαλκάνια σημειώθηκε τον Μάιο του 2023 στο Βελιγράδι όταν έφηβος σκότωσε δέκα ανθρώπους, εκ των οποίων εννέα συμμαθητές του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.