Να φτάσουν στις καμπίνες του γιοτ Bayesian, που βυθίστηκε εν μέσω καταιγίδας στο Παλέρμο, προσπαθούν οι δύτες, καθώς εικάζεται ότι την ώρα του ναυαγίου οι αγνοούμενοι κοιμόντουσαν. Όπως μεταδίδει το Sky News ο μεγάλος αριθμός επίπλων και συντριμμιών κάνει το έργο τους δύσκολο.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εικάζουν ότι κάποια από τα έπιπλα μετακινήθηκαν καθώς το σκάφος αναποδογύρισε, μπλοκάροντας τις πόρτες και εμποδίζοντας τους επιβάτες να διαφύγουν.

«Το γιοτ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Έχει πάρει κλίση στο πλάι. Πρέπει να δουλέψουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και σε πολλή ζέστη» λέει η δημοσιογράφος Ashna Hurynag.

Τις προσπάθειες των σωστικών συνεδρίων συνδράμει ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα έρευνας που έχει σταλεί στην ανατολική ακτή του Παλέρμο.

«Ο κόσμος περιμένει ίσως να δει το κύτος του πλοίου να ανασηκώνεται, το ίδιο το σκάφος να ανασύρεται από το νερό. Αυτό δεν πρόκειται να το δούμε για πάρα πολύ καιρό» λέει η Hurynag. «Προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί στην ίδια θέση όσο το δυνατόν περισσότερο επειδή είναι άθικτο και να προσπαθήσουν να έχουν πρόσβαση από έξω» προσθέτει.

Καθώς η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται, οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν πώς βυθίστηκε το σκάφος. Κλειδί στις έρευνες θα είναι ο καπετάνιος, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλο σοκ.

Ποιοι αγνοούνται

Δώδεκα επιβάτες και δέκα μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους Βρετανοί υπήκοοι, βρίσκονταν στο πλοίο.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον επιχειρηματία, ο Μάικ Λιντς είχε οργανώσει την κρουαζιέρα για να γιορτάσει μαζί με μέλη της οικογένειάς του, ορισμένους υπαλλήλους του και τους δικηγόρους του την αθώωσή του τον Ιούνιο σε μια υπόθεση απάτης στις ΗΠΑ.

Γνωστός με το προσωνύμιο «ο Βρετανός Μπιλ Γκέιτς», ο Μάικλ Λιντς αγνοείται, όπως και η 18χρονη κόρη του Χάνα. Η σύζυγός του Άντζελα Μπακάρις διασώθηκε, όπως και άλλοι 14 άνθρωποι.

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Morgan Stanley International, ενός παραρτήματος της αμερικανικής τράπεζας και της ασφαλιστικής Hiscox, όπως και η σύζυγός του βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της Hiscox.

Ο Κρις Μορβίλο, ένας δικηγόρος του γραφείου Clifford Chance, που υπερασπίστηκε τον Μάικ Λιντς στη δίκη των ΗΠΑ, όπως και η σύζυγός του επίσης αγνοούνται, επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο.

Μονάχα ένα πτώμα έχει προς το παρόν ανασυρθεί. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο πρόκειται για τον σεφ του γιοτ, που γεννήθηκε στον Καναδά, είναι όμως υπήκοος Αντίγκουα.