Ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του τον Ουρουγουανό Φακούντο Πελίστρι, ολοκληρώνοντας την απόκτησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Αυγούστου.

Ο 22χρονος ακραίος επιθετικός ανήκε στην αγγλική ομάδα από τον Οκτώβριο του 2020, αλλά ενδιάμεσα αγωνίστηκε ως δανεικός στις ισπανικές Αλαβές και Γρανάδα. Στους «κόκκινους διαβόλους» μέτρησε 25 συμμετοχές χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί.

Γεννημένος στο Μοντεβιδέο στις 20 Δεκέμβριο του 2001, ο Πελίστρι είχε αρχίσει το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Πενιαρόλ, στην πρώτη ομάδα της οποίας έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο πριν κλείσει τα 18.

Στον Παναθηναϊκό εντάσσεται με συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Το κόστος για την αγορά του ποσοστού που εξασφάλισε το «τριφύλλι» έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ (συν δύο με βάση τα μπόνους επίτευξης στόχων). Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατήρησε ένα σημαντικό ποσοστό επί των δικαιωμάτων του Πελίστρι, της τάξεως του 45%, και το δικαίωμα επαναγοράς ως το καλοκαίρι του 2027.

Ο 22χρονος εξτρέμ αποτέλεσε προσωπική εισήγηση του νέου προπονητή Ντιέγκο Αλόνσο που τον είχε καλέσει στην εθνική Ουρουγουάης ενόσω ήταν ομοσπονδιακός. Συνολικά ο Πελίστρι έχει 26 διεθνείς συμμετοχές με τη «σελέστε», οι τρεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και οι 6 στο Κόπα Αμέρικα του 2024 υπό τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Σε αυτά τα ματς έχει πετύχει και 2 γκολ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τού ευχήθηκε καλή συνέχεια στα επόμενα βήματα της καριέρας του.