Ο μικρός Ίωνας συγκίνησε το πανελλήνιο με την ιστορία του. Το βρέφος των 50 ημερών έδειξε από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του ότι είναι μαχητής και κατάφερε να επιβιώσει στο βουνό στην Τήλο πίνοντας για τρεις μέρες γάλα με θαλασσινό νερό.

Ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας, με ανάρτησή του στο Facebook, απαντά στην ερώτηση «είναι δυνατόν ένα μωρό να πίνει τρεις μέρες γάλα φτιαγμένο από θαλασσινό νερό και να ζει;». «Όχι» λέει δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

«Ένα μωρό 50 ημερών ας υποθέσουμε ότι είναι γύρω στα 4,5 κιλά (αν είναι 4 τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα). Καταναλώνει περίπου 500 μλ την ημέρα υγρά. Αν αυτά είναι από θαλασσινό νερό αυτό έχει 35 γραμμάρια στο 1 λίτρο αλάτι. Από αυτά περίπου πάνω από το 10γρ είναι νάτριο» λέει.

Και συνεχίζει: «Συνεπώς ένα μωρό που θα κατανάλωνε τόση μεγάλη ποσότητα νατρίου, δοθέντως ότι έχει όγκο αίματος κάτι λιγότερο από 360 μλ (και σχεδόν 3,5 λτ συνολικά υγρά στο σώμα του), μέσα σε ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ, όχι μέρες, θα είχε φτάσει σε σοβαρή υπερνατριαιμία που θα του έκανε λήθαργο, σοβαρή αφυδάτωση και σπασμούς με αιμορραγία στον εγκέφαλο και σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Στη φωτογραφία φαίνεται πεντακάθαρα ένα υγιές ροδαλό μωρό σε εγρήγορση (ναι, μπορώ να κρίνω από μία φωτογραφία)».