Καιρός: Η Τετάρτη η πιο δροσερή ημέρα των τελευταίων 46

Ο καιρός παραμένει θερμός για τα μέτρα της εποχής, ωστόσο μία πτώση σημειώθηκε την Τετάρτη - Μετά από το σερί των 46 ημερών - Ποια ήταν η μέγιστη θερμοκρασία.

Ο καιρός συνεχίζει να σημειώνει υψηλές για τα μέτρα της εποχής θερμοκρασίες. Ωστόσο, σήμερα, Τετάρτη 21 Αυγούστου, παρατηρήθηκε μία πτώση.

Σύμφωνα, με την καταγραφή από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν στη Σπάρτη και άγγιξε τους 36,3 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 30,2 βαθμούς Κελσίου.

Καταγράφηκαν μόνο σε 4 από τους 496 ενεργούς σταθμούς θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου.

Με αυτόν τον τρόπο, η Τετάρτη χαρακτηρίστηκε ως η πιο δροσερή ημέρα των τελευταίων 46 μερών, που πέρασαν από την 5η Ιουλίου.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι πρόβλεψη του meteo, ανέφερε πρόσφατα ότι ο Σεπτέμβρης αναμένεται να είναι θερμότερος από το κανονικό.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη (22/08)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.