Γλυκά Νερά: Προφυλακίστηκε ο 80χρονος που συνελήφθη για 4 φωτιές

Προφυλακίστηκε ο 80χρονος που συνελήφθη για τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά - Η απολογία του και η μάρτυρας υπεράσπισης.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 80χρονος άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί για τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά.

Ο ηλικιωμένος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κάτ’ εξακολούθηση. Ο ίδιος φέρεται να είναι υπαίτιος, σύμφωνα με τη δικογραφία για τέσσερις εστίες πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά στις 11 Αυγούστου.

Στα στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη του, περιλαμβάνεται  βιντεοληπτικό υλικό. Στο εν λόγω υλικό φέρεται να έχει καταγραφεί να πετά από το αυτοκίνητο του, εύφλεκτο υλικό σε τέσσερα σημεία.

Κατά την απολογία του, ο 80χρονος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία. Η Ανακρίτρια πριν ακούσει τον κατηγορούμενο έλαβε κατάθεση από μία μάρτυρα υπεράσπισης, που προτάθηκε από τον ηλικιωμένο.

Τα ευρήματα στο αυτοκίνητό του

Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν το αυτοκίνητό του από το οποίο πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα -καρέ από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές- καθώς και το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του όπου εντοπίστηκαν άδεια μπιτόνια που χρησιμοποιούνται για βενζίνη.

Ο 80χρονος βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

Το χρονικό της σύλληψης

Συνελήφθη το Σάββατο από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, ο 80χρονος φερόμενος ως δράστης για τέσσερις εμπρηστικές ενέργειες στα Γλυκά Νερά.

Ο 80χρονος κατηγορείται για 3 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις παραπάνω φωτιές ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (σ.σ. στις 13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής (σ.σ. στις 15:03) και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (σ.σ. στις 15:53).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος, που είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα (διατηρούσε κατάστημα) και δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.