Φωτιά τώρα στη Ρόδο – Καταφθάνουν εναέρια μέσα από Αθήνα και Καλαμάτα

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στη Ρόδο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι εναέριες δυνάμεις

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τώρα στη Ρόδο, η οποία καίει δάσος, στην περιοχή Μονόλιθος.

Άμεσα σήμανε συναγερμός από την Πυροσβεστική καθώς το σημείο που έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά είναι δύσβατο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά δείχνει να κατευθύνεται προς το δάσος της Κυμισάλας.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 11ης ΕΔΟΜΕ μαζί με 10 οχήματα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και συνδράμουν στην επιχείρηση και υδροφόρες ΟΤΑ, οι οποίες ενισχύουν τις επίγειες δυνάμεις, μεταφέροντας νερό στην περιοχή.

Παράλληλα, γίνονται και εναέριες ρίψεις από 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τη rodiaki, γύρω στις 5 το απόγευμα οι εναέριες δυνάμεις ενισχύθηκαν, με πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα να φτάνουν από Αθήνα και Καλαμάτα.

Όπως μεταδίδει η dimokratiki, διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια που εκτελούνται με τα mini bus προς και από το λιμάνι της Ακαντιάς, προκειμένου τα οχήματα να διατεθούν για την άμεση μεταφορά επιπλέον πυροσβεστών στη φωτιά που ξέσπασε μεταξύ Μονολίθου και Σιαννών.

Υπενθυμίζεται, ότι μεγάλη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και το περυσινό καλοκαίρι, του 2023, και είχε πλήξει μεγάλο μέρος του νησιού. Με τη φωτιά να έχει καταστρέψει περίπου πάνω από 50.000 στρέμματα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.