Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τo λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Το δυστύχημα συνέβη όταν η καρέκλα του παιχνιδιού στο οποίο καθόταν ξεκόλλησε και ο ίδιος βρέθηκε στο έδαφος τραυματισμένος θανάσιμα, μπροστά στα μάτια των αδερφών και της μητέρας του.

Όπως προκύπτει, το συγκεκριμένο λούνα παρκ όχι μόνο λειτουργούσε από την αρχή της σεζόν χωρίς άδεια, όχι μόνο επέτρεπε την είσοδο σε παιχνίδια που είχαν χαλάσει κι έπρεπε να αποσυρθούν, αλλά δεν είχαν γίνει όπως φαίνεται και οι απαραίτητοι έλεγχοι στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Mega ο αστυνομικός συντάκτης στα «Νέα» και το «Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ίδια η κατασκευάστρια εταιρία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως αν δεν συντηρηθεί σωστά το συγκεκριμένο μηχάνημα, μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνο για τη ζωή εκείνων που το χρησιμοποιούν.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο έγγραφο που παρουσιάζει το Mega, τον Απρίλιο του 2017 η ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το crazy dance, όπου αναφέρει πως παρουσιάζονται ρωγμές στην κύρια δομή της μεταλλικής κατασκευής που συγκρατεί τα οχήματα.

Επίσης, αναφέρει πως η αστοχία οποιοδήποτε από αυτά τα δομικά στοιχεία είναι επικίνδυνα για τους πολίτες, ενώ επιπλέον αναφέρει πως ο χρόνος λειτουργίας του μηχανήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 35.000 ώρες, δηλαδή περίπου 4 χρόνια.

Επιπροσθέτως, αναφέρουν πως στα 15 χρόνια λειτουργίας του το μηχάνημα θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται, ενώ το μηχάνημα στο Πευκοχώρι, όπου έγινε το δυστύχημα, είναι μεταχειρισμένο πολλών δεκαετιών.

Τέλος, αναφέρονται 16 σημεία για συντήρηση του οχήματος, ανάμεσα τονιζόταν ειδική προσοχή στον χώρο στήριξης του καθίσματος, ώστε να μην εκτοξευτούν τα παιδιά. Από αυτά τα 16 σημεία φαίνεται πως δεν είχε τηρηθεί ούτε ελεγχθεί κανένα.

Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής

Ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, αμέσως μετά το περιστατικό είχε τραπεί σε φυγή και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης 20/08.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως αποκαλύπτει όμως, το MEGA, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 21χρονος απασχολεί τις Αρχές καθώς όπως φαίνεται έχει βαρύ ποινικό παρελθόν.

Συγκεκριμένα, έχει κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και για πολλές κλοπές αυτοκινήτων.

Μάλιστα, είχε συλληφθεί στο παρελθόν μετά από έκδοση εντάλματος ενώ έχει προσαχθεί συνολικά 6 φορές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 21χρονος ζούσε στο Κιλκίς και πήγε στη Χαλκιδική για να ξεφύγει από ανθρώπους που τον κυνηγούσαν.

Την ίδια ώρα, για δεύτερη μέρα πραγματογνώμονες που όρισε το αστυνομικό τμήμα Κασσανδρείας βρίσκονται στο χώρο του λούνα παρκ και πραγματοποιούν εξονυχιστικό έλεγχο στο παιχνίδι που κόστισε την ζωή στον 19χρονο.

Μάλιστα έκαναν προσομοίωση, τοποθετώντας βαριά σακιά συνολικού βάρους 75 κιλών ανά κάθισμα, λειτουργώντας το παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τον χαμό του Γιάννη.

Στο σημείο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ μαζί με τον γιο του. Ακόμα δεν έχει γνωστό εάν το δεύτερο λούνα παρκ που έχει ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει άδεια λειτουργίας.