Ο Αρκάς στη σημερινή του «Καλημέρα», Τετάρτη 21 Αυγούστου, επιλέγει ένα ξεκαρδιστικό σκίτσο, προκειμένου να μας φτιάξει τη διάθεση.

Ο γνωστός σκιτσογράφος με το ιδιαίτερο χιούμορ, αφού έχει αφήσει πίσω τις διακοπές και την καλοκαιρινή ανάπαυλα, επιστρέφει στην κανονικότητα. Ο τρόπος που μας καλημερίζει είναι προσφέρεται για πολύ γέλιο, όταν αναλογιστούμε πως αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί σε εμάς και τους οικείους μας.

Το πέρασμα των χρόνων μπορεί για μερικούς να είναι αδυσώπητο, όπως σημειώνει και ο Αρκάς μέσα από το σκίτσο του.

Πιο συγκεκριμένα, στη ζωγραφιά του φαίνεται μία γυναίκα που διηγείται μία συνάντηση που είχε. Η ίδια αρχικά αναφέρεται στο συμβάν ως «Τραγωδία!…». Ποια ήταν η τραγωδία; Όπως η ίδια εξηγεί είδε μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία τη χαιρετούσε, αλλά αρχικά δεν κατάλαβε ποια είναι και από πού την ξέρει.

«Να δεις μια ηλικιωμένη κυρία να σε χαιρετάει και να ανακαλύψεις ότι ήσασταν συμμαθήτριες στο γυμνάσιο», λέει η γυναίκα.

Πράγματι, το μήνυμα που προσπαθεί να μας στείλει ο Αρκάς, μέσα από το σημερινό σκίτσο, είναι ένα διαχρονικό ζήτημα, το οποίο με το πέρασμα του καιρού, πολλούς πρόκειται να τους προβληματίσει, ή και να τους ταράξει.