Ξανά με τα χέρια στις τσέπες ο Μητσοτάκης – Η αμηχανία και το θαύμα στην Πεντέλη

Η αμηχανία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες

Ξανά με τα χέρια στις τσέπες εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά την επίσκεψη στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας μπροστά από τα canadair, έτσι και έξω από την αίθουσα επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός απαθανατίστηκε αξύριστος και με τα χέρια στις τσέπες, όπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Και αναρωτιέται:

Αλήθεια να πιστέψω πως δεν ήξερε; Ότι θα ήταν έξω από την αίθουσα επιχειρήσεων στημένες οι κάμερες; Οι φωτογράφοι; Οι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ; Και εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός με τα χέρια στις τσέπες; Τη στιγμή που καιγόταν ένα μεγάλο μέρος της Αττικής; Αφήστε το γεγονός ότι ήταν αξύριστος, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, εδώ άλλοι πολιτικοί μόλις γίνουν Πρόεδροι ή Πρωθυπουργοί αφήνουν… μούσι, όπως ο Νίκος Χριστοδουλίδης της Κύπρου, δεν θα μας πειράξει τώρα επειδή ο Πρωθυπουργός εν μέσω διακοπών εμφανίστηκε ελαφρώς (;) αξύριστος, αλλά με τα χέρια στη τσέπη;

Ρώτησα όμως τους πιο στενούς του συνεργάτες για την εμφάνιση του πρωθυπουργού με τα χέρια στην τσέπη πού οφείλεται αυτό; Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που συμβαίνει κάτι τέτοιο και ιδού τι μου απάντησαν: «Είναι από αμηχανία». Αμηχανία; Ρώτησα ωσάν να μη άκουσα σωστά. Ναι από αμηχανία, αλλά σιγά- σιγά διορθώνεται το θέμα, μου είπαν.

Αμηχανία ίσως να είχαν και άλλοι πρωθυπουργοί (θυμάστε τώρα ποιοι) που με τον εθνικό ύμνο είχαν τα χέρια πίσω στην πλάτη τους, ή δεν στέκονταν προσοχή, ή δεν χαιρετούσαν την σημαία και πολλά άλλα. Άλλοι από αμηχανία σήκωναν το… πηγούνι τους ή δεν έβλεπαν αυτόν που χαιρετούσαν, παρά μόνον τον επόμενο.

Το… θαύμα στην Πεντέλη

«Θαύμα- θαύμα» ανέκραξε ένας βασανισμένος πυρόπληκτος στην Πεντέλη, που έως χθες, παρά τις εξαγγελίες για στήριξη και συμπαράσταση στην καμένη περιοχή του, δεν είχε ούτε νερό ούτε ρεύμα, παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων, σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Αλλά εγένετο ξαφνικά θαύμα και μάλιστα μέγα θαύμα, αφού χθες, λίγη ώρα πριν από την έλευση του Πρωθυπουργού στην Πεντέλη, ήρθε και το ρεύμα και το νερό. Οι κάτοικοι έκαναν τον σταυρό τους ευχαριστώντας τον Κύριο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.