Το καλύτερ0 επάγγελμα στην Ευρώπη είναι να είσαι επίτροπος στην Κομισιόν. Αυτό διαπιστώνει ο ΒΗΜΑτοδότης «αλιεύοντας» τους μισθούς των επιτρόπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον μισθό δηλαδή που θα λαμβάνει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ως επίτροπος στην Κομισιόν της χώρας μας.

Η ΕΕ έχει 26 Επιτρόπους + την Πρόεδρο της Επιτροπής. Οι Επίτροποι είναι το «Υπουργικό Συμβούλιο» της ΕΕ. Κάθε Επίτροπος λαμβάνει τα πιο κάτω βασικά ωφελήματα:

  • Βασικός μισθός (προ φόρων) 25.910 ευρώ τον μήνα (310k ετησίως)
  • Επίδομα διαμονής στις Βρυξέλλες 3.886 τον μήνα + επίδομα αναψυχής: 607 τον μήνα + επίδομα οικογένειας (αν υπάρχουν εξαρτημένα πρόσωπα) 520 ευρώ τον μήνα + εφάπαξ επίδομα εγκατάστασης έως 1400 ευρώ
  • Πλήρης κάλυψη για επαγγελματικά ταξίδια εκτός Βρυξελλών για ταξιδιωτικά έξοδα, ξενοδοχείο, room service και ημερήσια αποζημίωση + πλήρης κάλυψη μισθοδοσίας συνεργατών
  • Με την αποχώρησή του ο Επίτροπος λαμβάνει μεταβατικό επίδομα για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών (65k), καθώς και σύνταξη που σε πενταετή θητεία ανέρχεται στα 70k ετησίως.

Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η καλύτερη δουλειά στην Ευρώπη είναι να είσαι επίτροπος στην Κομισιόν.