«Θέλω το ΠαΣοΚ να διεκδικήσει την κυβέρνηση. Κατεβαίνω για να νικήσω τον κ. Μητσοτάκη. Να αντικατασταθεί η κυβέρνηση της ΝΔ από μια κυβέρνηση του ΠαΣοΚ», υπογράμμισε η Άννα Διαμαντοπούλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η υποψήφια για την προεδρία του ΠαΣοΚ εξήγησε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, απέτυχε στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ενώ τόνισε πως το «επιτελικό κράτος» έγινε συγκεντρωτικό και δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

«Η ΝΔ πέφτει, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε vertigo, γι’ αυτό η χώρα χρειάζεται μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΠαΣοΚ με ισχυρή ηγεσία. Δεν ψάχνουμε ηγεσία που θα διαχειριστεί το 12-13%, αλλά ηγεσία που θα νικήσει», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Το ΠαΣοΚ δεν είναι δεκανίκι για συνεργασία»

Σχετικά με τις ενδεχόμενες συνεργασίες, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε πως στην αντιπολίτευση είναι αναμενόμενο να υπάρχουν συνεργασίες απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, ωστόσο, ξεκαθάρισε: «Για μένα το ΠαΣοΚ δεν είναι δεκανίκι για συνεργασία με τη Δεξιά ή την Αριστερά. Το εμείς ή αυτοί έχει τελειώσει. Όσο τίθεται το ερώτημα ‘με ποιόν θα συνεργαστείτε;’, δείχνει ηττοπάθεια».

Επανέλαβε κατηγορηματικά ότι επιδιώκει να καταθέσει την εμπειρία της των τελευταίων δέκα ετών και απάντησε στη κριτική που δέχεται πως ήταν «απούσα» τα τελευταία χρόνια από τις διαδικασίες στο ΠαΣοΚ.

«Δεν εγκατέλειψα, ούτε απείχα από τις διεργασίες στην σοσιαλδημοκρατία. Ήμουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρούσα, με πράξεις όπως η διαμόρφωση της ατζέντας για το σύγχρονο κοινωνικό κράτος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές», επισήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου.