Νέο χτύπημα δέχτηκε ελληνόκτητο τάνκερ από τους Χούθι, στα ανοιχτά της Υεμένης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για το πλοίο «Sounion», το οποίο είναι υπό ελληνική σημαία και ανήκει στην εταιρεία «Delta Tankers».

Το τάνκερ δέχθηκε χτύπημα από Χούθι, πιθανότατα, από αντιαρματικό όπλο τύπου rpg και έπληξε το μηχανοστάσιο. Άμεσα εξέπεμψε σήμα κινδύνου στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, «United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO)», έλαβε το πρωί της Τετάρτης, στις 6:15 π.μ. (ώρα Ελλάδος), αναφορά για το περιστατικό 77 μίλια δυτικά της Hodeidah της Υεμένης.

Το πλοίο χτυπήθηκε στη δεξιά πλευρά και έχασε την ισχύ του. Ενώ παράλληλα, προκλήθηκε πυρκαγιά. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Οι αναφορές σημειώνουν, ότι η επίθεση έγινε από δύο σκάφη πειρατών των Χούθι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στο ένα επέβαιναν από δύο μέχρι πέντε άτομα, ενώ στο άλλο πάνω από δέκα.

Σύμφωνα με το marinetraffic, το «Sounion» είναι δεξαμενόπλοιο της εταιρείας Delta και πλέει υπό ελληνική σημαία. Το ολικό μήκος του είναι 274 μέτρα και το πλάτος του 50,06 μέτρα.