Ρεβίθια κοκκινιστά με μελιτζάνες πλούσιο σε νοστιμιά και γλύκα

Τα ρεβίθια κοκκινιστά με μελιτζάνες είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Πάτμου, γεμάτο γεύση και αρώματα από την ελληνική κουζίνα. Μάλιστα είναι η ιδανική νοστιμιά για όσους αγαπούν τα λαδερά και τις γήινες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Μαρουσώ Παραδείση
Ρεβίθια κοκκινιστά με μελιτζάνες πλούσιο σε νοστιμιά και γλύκα

Τα ρεβίθια κοκκινιστά με μελιτζάνες είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Πάτμου, γεμάτο γεύση και αρώματα από την ελληνική κουζίνα. Μάλιστα είναι η ιδανική νοστιμιά για όσους αγαπούν τα λαδερά και τις γήινες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

60λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 6 μερίδες

  •  500 γρ. ρεβίθια μικρόσπερμα μουσκεμένα αποβραδίς
  •  ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  •  1 κ.σ. (γεμάτο) πελτέ
  •  2 μελιτζάνες σε μικρά καρέ
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5 λεπτά.

  2. Προσθέτουμε τα μουσκεμένα ρεβίθια και ζεστό νερό (να τα σκεπάζει). Μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

  3. Μισοκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.

  4. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τη μελιτζάνα για λίγα λεπτά να ροδίσει.

     

  5. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες με το λάδι τους στα κοκκινιστά ρεβίθια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να χυλώσει το φαγητό και να πιει σχεδόν όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα Πάτμου, ελιές και φρέσκο ψωμί.

Μικρά Μυστικά

Ένα τόσο γευστικό και γήινο πιάτο αναζητά ένα γεναιόδωρο ερυθρό, όπως το Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματα, Κτήμα Άλφα. Το ρουμπινί κρασί μοσχοβολάει κόκκινα φρούτα και ντομάτα που δένει αμέσως με τη σάλτσα.