Την τεράστια δημοτικότητα της Τέιλορ Σουίφτ ελπίζουν να κεφαλαιοποιήσουν οι Δημοκρατικοί για να νικήσουν. Ωστόσο, η τραγουδίστρια δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, όπως ψευδώς υπονόησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βλέπει την Κάμαλα Χάρις να έχει αποκτήσει σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα, ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες «στήριξης» από την Τέιλορ Σουίφτ.

Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα τα όσα ανέβασε (και φυσικά κατέβασε) ο Ντόναλντ Τραμπ στους προσωπικούς του λογαριασμούς.

Το «δέχομαι» του Ντόναλντ Τραμπ στην Τέιλορ Σουίφτ

Με το μήνυμα «δέχομαι» συνόδευσε ο Ντόναλντ Τραμπ μια σειρά φωτογραφιών που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση AI, υποδηλώνοντας ότι η Τέιλορ Σουίφτ τον υποστηρίζει στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

Ανάρτησε στην αρχή στο X και στη συνέχεια στο Truth Social εικόνες οι οποίες απεικονίζουν την Τέιλορ Σουίφτ και θαυμαστές της να τον υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με το Sky News, οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τράμπ, στο Truth Social περιλαμβάνουν μια αφίσα της Σουίφτ ντυμένη στα κόκκινα, λευκά και μπλε, με λεζάντα που γράφει: «Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να ψηφίσεις τον Ντόναλντ Τραμπ».

Μία άλλη εικόνα που μοιράστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ έδειχνε θαυμαστές της Σουίφτ (τις λεγόμενες Swifties) να φορούν μπλουζάκια με τη φράση: «Swifties for Trump».

Η δημοσίευση φαίνεται να είχε την ένδειξη «σατιρικό» και συνοδευόταν από μια λεζάντα που έλεγε: «Οι Swifties στρέφονται στον Τραμπ μετά την αποτροπή της επίθεσης της ISIS στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη».

Η Τέιλορ Σουίφτ ακύρωσε πρόσφατα τρεις συναυλίες στη Βιέννη μετά από μια πιθανή απειλή για τρομοκρατική επίθεση. Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα ως ύποπτα ότι σχεδίαζαν επιθέσεις και είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Φωτογραφίες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Ενώ δύο από τις εικόνες απεικονίζουν μια πραγματική γυναίκα που υποστηρίζει τον Τραμπ, οι περισσότερες από τις γυναίκες δεν είναι αληθινές, αναφέρει ο αμερικανός συνεργάτης του Sky News. Τουλάχιστον 15 είναι οι αναπαραστάσεις ανθρώπων που δημιουργήθηκαν με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

View this post on Instagram

A post shared by The Meteor (@themeteor)

Οι Swifties, που τόσο απελπισμένα θέλει να «χρησιμοποιήσει» ο Τραμπ, συσπειρώθηκαν εναντίον του κατηγορώντας τον για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Να σημειωθεί ότι οι αναρτήσεις αναδημοσιεύτηκαν στο X από υποστηρικτές του Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι «οι Swifties για τον Τραμπ είναι ένα τεράστιο κίνημα που μεγαλώνει κάθε μέρα», όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ψεύτικη εικόνα της Σουίφτ.

Οι αντιδράσεις των Swifties

Εν αναμονή της επίσημης τοποθέτησης της Σουίφτ για τη στήριξη υποψηφίου στις αμερικανικές εκλογές, οι θαυμαστές της έχουν αρχίσει να τάσσονται υπέρ της Κάμαλα Χάρις.

Λίγο αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή τον Ιούλιο, μια ομάδα που ονομάζεται «Swifties for Kamala» ξεκίνησε καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν εκπροσωπούμε κάθε Swiftie, αλλά νομίζω ότι υπάρχει λόγος που δεν χρειαζόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη για να δείξουμε την υποστήριξή μας στην Κάμαλα» δήλωσε η συνιδρύτρια του οργανισμού, Irene Kim, κάνοντας σαφή αναφορά στις πρακτικές του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Τέιλορ Σουίφτ ήταν το πρόσωπο του 2023 σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ (πρώτη φορά που τη θέση αυτή κατέχει ένας καλλιτέχνης).

Με 283 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram κι άλλους τόσους στο Χ, η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί ένα εν δυνάμει «χαρτί» στη φαρέτρα των Δημοκρατικών, μιας και το 2020 είχε υποστηρίξει τον Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί θα αρκεστούν και σε μία θέση εναντίον Τραμπ, ακόμα κι αν δεν εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις.

Ενδεικτικό της επιδραστικότητάς της πως τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Ψήφου, η τραγουδίστρια ενθάρρυνε τους θαυμαστές της στο Instagram να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Ο επίσημος οργανισμός, το Vote.org, σημείωσε περισσότερες από 35.252 νέες εγγραφές μέσα σε μόνο μια μέρα, 23% περισσότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος.