Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε τον Γιασμπουσέλι, αλλά βρήκε τον Γκαρούμπα

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης με συμβόλαιο τριών ετών, κάνοντας το αντίθετο δρομολόγιο από τον Γκέρσον Γιαμπουσέλι.

Η απώλεια του Γκέρσον Γιασμπουσέλι, που πλήρωσε για να πάει στους Sixers, δεν είναι καθόλου εύκολο να καλυφθεί από τη Ρεάλ.

Κατά την τρίτη σεζόν του στη Μαδρίτη ο δίμετρος Γάλλος φόργουορντ ήταν παίκτης των 10.5 πόντων με 46% από το τρίποντο και των 4.9 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Euroleague, αλλά κυρίως ένας παίκτης – κλειδί για τη συνολική λειτουργία των «μπλάνκος». Ενόσω βρισκόταν στο παρκέ ο 28χρονος η ομάδα του Ματέο ήταν +4.6, με κομβική συμβολή στην άμυνα και ποσοστό usage στην επίθεση που άγγιζε το 17%.

Αναπόφευκτο είναι η απόφασή του να φύγει για να δοκιμάσει εκ νέου στο NBA αφήνει ένα κενό. Ένα μέρος πάντως των όσων χάνει η «βασίλισσα» θα τα ψάξει στον Ουσμάν Γκαρούμπα, του οποίου η επανένταξη στο ρόστερ για την επόμενη τριετία πήρε επίσημη μορφή. Ο 22χρονος Ισπανός διεθνής με τις ρίζες από τη Νιγηρία είναι άλλου στιλ παίκτης, μπορεί όμως σίγουρα να βοηθήσει στα ριμπάουντ και στα τελειώματα των φάσεων πάνω από τη στεφάνη.

Το περιφερειακό σουτ του δεν είναι κακό, αν και τα τρία χρόνια του στις ΗΠΑ (Rockets, Warriors) άρχισε να γίνεται περισσότερο ένας ψηλός ρακέτας αποκτώντας μυϊκή δύναμη. Η πιο παραγωγική ήταν η δεύτερη σεζόν του στο Χιούστον, όταν σε 75 ματς κανονικής περιόδου έπαιζε σχεδόν 13 λεπτά ανά φορά και είχε 3 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και σχεδόν 1 ασίστ.

Ο Γκαρούμπα είναι «παράγωγο» των τμημάτων υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, στα οποία εντάχθηκε το 2013. Τότε ήταν ένας πιτσιρικάς 11 ετών με ξεχωριστά σωματικά προσόντα. Σταδιακά ανέπτυξε το ταλέντο του μέχρι που το 2021 έφτασε ν’ αναδειχθεί ανερχόμενος αστέρας της Euroleague με 3.9 πόντους από 63% στο δίποντο και 4 ριμπάουντ σε 16 λεπτά παραμονής στο παρκέ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.