Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος. Το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας διεξάγει ήδη προκαταρκτική έρευνα και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ ο 19χρονος, μαζί με τον αδερφό του, ήταν στο παιχνίδι Crazy Dance όταν έσπασε το κάθισμα, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Αυτόπτης μάρτυρας ο τρίτος αδερφός των παιδιών και η μητέρα τους. Η οικογένεια έκανε διακοπές στο Πευκοχώρι.

Στο σημείο πήγε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον 19χρονο στο κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Όμως ο νεαρός ξεψύχησε στον δρόμο. Ήδη έχει συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ο χειριστής του παιχνιδιού.

«Δεν έχω άποψη»

Απάντηση ντροπή έδωσε στην ΕΡΤ για όσα συνέβησαν ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου Γιώργος Τσιρκούδης. Όπως είπε δεν έχει άποψη για το δυστύχημα, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το θέμα και δεν γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για το λούνα παρκ.

«Απ’ ότι λένε, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, το παιδί έφυγε από τη θέση του, έπεσε κάτω, δυστυχώς είχε αυτό το ατύχημα. Αυτό το λούνα παρκ είναι πάνω από 20 χρόνια, τότε δεν ήμουν πρόεδρος. Από εμένα δεν περνάει τίποτα. Ξέρω ότι κάνει τις συντηρήσεις του. Δεν είναι δουλειά μου να κάνω έλεγχο στο λούνα παρκ. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό το θέμα, δεν έχω άποψη. Έχω αναλάβει εδώ και τρία χρόνια. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε και πώς έγινε. Δεν ξέρω ποια υπηρεσία είναι αρμόδια, αυτοί που βγάζουν τις άδειες. Δεν γνωρίζω. Από εσάς ακούω ότι θα έπρεπε να κάνω ελέγχους» είπε.

«Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει»

Το δυστύχημα έγινε μπροστά στα μάτια του τρίτου αδερφού και της μητέρας του 19χρονου. Δραματικές είναι οι δηλώσεις του αδερφού που ήταν στο παιχνίδι με τον 19χρονο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ και τη Λία Χριστάρα.

«Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη» λέει.

«Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φορά και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» πρόσθεσε.