Αρκάς: Η «Καλημέρα» με τις διακοπές – σούπα και τον Θανασάκη

Ο Αρκάς μας λέει «Καλημέρα» με έναν ξεκαρδιστικό τρόπο για τις διακοπές και το καλοκαίρι που έγιναν «σούπα» και τον αγαπημένο Θανασάκη.

Ο Αρκάς επιλέγει να μας πει μία ξεκαρδιστική «Καλημέρα». Ενώ όπως φαίνεται έχει ως πλαίσιο της, τις διακοπές του που τελείωσαν και βλέπει το καλοκαίρι να φεύγει.

Ο σκιτσογράφος βάζει για ακόμα μία φορά, τον αγαπημένο του ήρωα, τον Θανασάκη σε πρώτο πλάνο. Ο μικρός, όπως φαίνεται και αυτός έχει αφήσει την ανάπαυλα και έχει επιστρέψει στην καθημερινότητα.

Ο Αρκάς μας παρουσιάζει στο σημερινό του σκίτσο, Τρίτη 20 Αυγούστου, τον πιτσιρικά να κάθεται στο τραπέζι και να ετοιμάζεται να φάει. Το πιάτο που έχει μπροστά του είναι μία σούπα με ένα καραβάκι πάνω της. Στο βάθος ακούγεται η μητέρα του ήρωα, η οποία τον ρωτάει: «Θανασάκη, σου αρέσει η σούπα σου;».

Ο πιτσιρικάς δεν της απαντάει, ενώ έχει ένα ξενερωμένο και μη ενθουσιώδες ύφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανασάκης έχει εκφράσει πολλές φορές τη λατρεία του για τις τηγανιτές πατάτες.

Επομένως, δε μας προκαλεί εντύπωση να δείχνει τη δυσαρέσκειά του για το φαγητό.

Οταν λέμε «σούπα» οι διακοπές…

Ο Αρκάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εννοηθεί ότι οι διακοπές ήταν, αυτό που λέει η νέα γενιά, «σούπα». Μέσα από την εικονογράφηση του συγκεκριμένου φαγητού, υπονοείται ότι η επιστροφή στη ρουτίνα και η λήξη της θερινής περιόδου δεν είναι κάτι που ούτε στο Θανασάκη αρέσει, αλλά ούτε και στο σκιτσογράφο.

Στη σλανγκ (γλώσσα των νέων), όταν λέγεται πως κάτι ήταν σούπα, σημαίνει ότι ήταν χαλαρό, χωρίς συνοχή και κατά μία έννοια αδιάφορο. Το καλοκαίρι που φεύγει προσφέρει τόσο στον Αρκά, όσο και στον ήρωά του μία πλήξη και γίνεται ανιαρή η επιστροφή στην καθημερινότητα, αλλά και τις υποχρεώσεις που αυτή φέρνει μαζί της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.