Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, οποίος έπεσε με φόρα στο έδαφος όταν ξεκόλλησε το κάθισμα από το παιχνίδι crazy dance.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο 19χρονος πέθανε ακαριαία μόλις έπεσε από το παιχνίδι crazy dance όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

H κηδεία του 19χρονου θα γίνει αύριο Τετάρτη 21/8 στις 11:00 στη Βέροια. «Έχουμε πλήρη εικόνα για το δυστύχημα» ήταν τα πρώτα λόγια του εμπειρογνώμονα.

Νωρίτερα παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές ο χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ. Ο 21χρονος παρουσιάστηκε στο Αστυνομικο Τμήμα Κιλκίς και τον μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας. Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και ο υπεύθυνος του λούνα παρκ.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο πατέρας της οικογένειας ερχόταν από την Αθήνα για να συναντήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του. Δεν τον είχαν ενημερώσει για τον χαμό του και έμαθε τι είχε συμβεί όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για να παραλάβει τη σορό του γιου του.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα διευκρίνισε ότι τα περιοδεύοντα λούνα παρκ δεν λαμβάνουν άδεια λειτουργίας, αλλά γνωστοποίηση.

«Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness» είπε η κ. Χαλκιά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από κει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο Δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά.

«Είδα τον αδερφό μου στο έδαφος»

Αυτόπτης μάρτυρας στον θάνατο του 19χρονου ήταν τόσο ο τρίτος αδερφός, όσο και η μητέρα τους. Τα λόγια του στην ΕΡΤ για όσα έγιναν συγκλονίζουν.

«Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη» λέει.

«Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φορά και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» πρόσθεσε.