Η Ζωρζέτα Λάλη δεν παραιτείται – Πώς αλλιώς μπαίνει ο Κασσελάκης στη Βουλή

Αν και πέμπτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η Ζωρζέτα Λάλη ενημέρωσε ήδη ότι, εφόσον έρθει η σειρά της, δεν πρόκειται να παραμερίσει προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να βρεθεί στη Βουλή - Ποιο το άλλο σενάριο που κυκλοφορεί.

Επιβεβαιώθηκε παντοιοτρόπως και σε κάθε τόνο από την Ζωρζέτα Λάλη η πρόθεσή της να καταλάβει αυτή την «ορφανή» έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου στη Βουλή, εφόσον όλοι οι προηγούμενοι επιλαχόντες αρνηθούν την επικείμενη πρόσκληση του προεδρείου στις 28 Αυγούστου.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα καταφέρει να βρεθεί στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αποκτώντας μαζί όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τον ρόλο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε συνεπώς θα είναι σε θέση ν’ αντιπαρατεθεί face to face με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως επιθυμεί διακαώς.

«Όπως δήλωσα και τον περασμένο Μάρτιο, αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις, έχω σκοπό να τιμήσω την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχα, από τα έδρανα της Βουλής», ανέφερε στο dnews.gr η κ. Λάλη, η οποία ήταν η όγδοη κατά σειρά υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον πρόσκειται στη Νέα Αριστερά.

Τι θα κάνουν Τσαπανίδου και Καλογήρου

Βέβαια και η ίδια θα πρέπει να περιμένει για το τι θα πράξουν οι προηγούμενοι τέσσερις επιλαχόντες, κυρίως δε η Πόπη Τσαπανίδου κι ο Μιχάλης Καλογήρου (που «χρεώνονται» στο μπλοκ Τσίπρα). Μετά όμως τη δημόσια τοποθέτηση της νομικού και επί χρόνια στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι πολύ πιο εύκολο γι’ αυτούς ν’ αρνηθούν την έδρα του παραιτηθέντος καθηγητή του Χάρβαρντ, «σβήνοντας» παράλληλα όλο το παρασκήνιο πως ο πρώην πρωθυπουργός επενέβη για να μπλοκάρει την είσοδο στη Βουλή του διαδόχου του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, οι έτεροι δύο επιλαχόντες (Τζένη Λειβαδάρου, Θανάσης Τσακρής) θεωρείται βέβαιο πως δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο, κάνοντας στην άκρη.

Η εναλλακτική εκδοχή για Κασσελάκη

Οτιδήποτε πάντως κι αν συμβεί με τους πρώτους τέσσερις, η στάση της κ. Λάλη τελειώνει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Εκτός κι αν μεσολαβήσει άλλη παραίτηση βουλευτή από το Επικρατείας (του προεδρικού περιβάλλοντος πάντα) με ταυτόχρονη μετατόπισή του σε άλλο πόστο. Ένα σενάριο που δεν έχει αποκλειστεί στην παρούσα φάση.

Από τη Ζωρζέτα Λάλη πάντως χάρη ο Στ. Κασσελάκης δεν έχει να περιμένει. Η ίδια μάλιστα έκανε λόγο για «απ’ ευθείας απειλή από τον κ. Νικόλαο Αυλιανό γιατί δεν δίνω την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως υποστήριξε στη δήλωσή της, «το έγραψε επώνυμα και με φωτογραφία στο site της ηλεκτρονικής Αυγής την περασμένη Τρίτη και όταν τον έψαξα στο FB διαφημίζει τις κυνηγετικές του ικανότητες, άρα οπλοφορεί», αναφερόμενη σε σχόλιο που χρήστης έκανε κάτω από ανάρτηση. Προέτρεψε μάλιστα την Αυγή και και τον ΣΥΡΙΖΑ «να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα δημοσιοποιούν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «δεν υπάρχει σχετικό άρθρο στην Αυγή. Ποτέ δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει», επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη αναφορά «είναι ψευδής».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.