Την «άμεση αποπομπή» του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά ζητούν με ανακοίνωσή της η ευρωομάδα του κυβερνώντος κόμματος έπειτα από τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις λεκτικές επιθέσεις του ίδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εκ μέρους των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η επικεφαλής (της ομάδας) Ελίζα Βόζεμπεργκ καταδικάζει απερίφραστα τις χυδαίες, ρατσιστικές, σεξιστικές και εκβιαστικές επιθέσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, με απαράδεκτες εικόνες και εκφράσεις που κάνουν το γύρο του διαδικτύου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η δουλειά των ευρωβουλευτών, ως δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων των Ευρωπαίων πολιτών, είναι να συμβάλλουν με τη δράση και την εν γένει συμπεριφορά τους στην πραγμάτωση των ύψιστων αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι στην υπονόμευσή τους. Την ώρα που η Ε.Ε. σύσσωμη καλεί μέσω των θεσμικών οργάνων της για συστράτευση όλων των δυνάμεων του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου ενάντια στη ρητορική μίσους, ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππάς, προκαλεί με χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε νοοτροπίες του υποκόσμου, περιφρονώντας την ψήφο των Ελλήνων που τον εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημειώνεται στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης.

«Η τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου, για τις οποίες τόσο πολύ κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ κατασυκοφαντώντας μάλιστα τη χώρα πανευρωπαϊκά, επιβάλλουν την άμεση αποπομπή του Νίκου Παππά για την απρεπή, παράνομη και αντίθετη στα ευρωπαϊκά ιδεώδη συμπεριφορά του. Είναι αδιανόητο να εκπροσωπείται η χώρα μας από έναν τέτοιο ευρωβουλευτή, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Παππάς σε διαδικτυακή διαφωνία που είχε με αστυνομικό, φέρεται να εξαπέλυσε ύβρεις κατά του κλάδου, ενώ σε ηχητικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αργότετα φέρεται να ακούγεται να λέει στο άτομο το οποίο συνομιλεί μέσω μηνυμάτων: «Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς».

Τις τελευταίες ώρες ένα νέο ηχητικό με πρωταγωνιστή τον ευρωβουλευτή κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Νίκος Παππάς ακούγεται να απειλεί και πάλι χρησιμοποιώντας αχαρακτήριστες εκφράσεις.

Η Νέα Δημοκρατία είχε καλέσει τον Στέφανο Κασσελάκη να διαγράψει τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε έγγραφη διαμαρτυρία είχε προβεί η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κάνοντας λόγο για «απύθμενο μίσος».

Μάλιστα, τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει και η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγγίρη.