Εύκολο και νόστιμο φρουτένιο δίχρωμο γλυκό ψυγείου

Το πιο δροσερό και νόστιμο γλυκό ψυγείου φτιάχνουμε σήμερα για να συνοδεύσει τις ζεστές μέρες και τα γεμάτα μας τραπέζια.

Γιάννος Βαλιάνος
Εύκολο και νόστιμο φρουτένιο δίχρωμο γλυκό ψυγείου

Το πιο δροσερό και νόστιμο γλυκό ψυγείου φτιάχνουμε σήμερα για να συνοδεύσει τις ζεστές μέρες και τα γεμάτα μας τραπέζια.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

30λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

240λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 12 μερίδες

Για τη βάση

  •  1½ συσκευασία μπισκότα πτι-μπερ

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  •  1 λίτρο γάλα κρύο
  •  100 γρ. ζάχαρη
  •  100 γρ. κορν φλάουρ
  •  2 κάψουλες βανίλια
  •  80 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για τη φρουτένια κρέμα

  •  1 λίτρο φρουτοποτό βερίκοκο ή ό,τι γεύση φρούτου προτιμάμε
  •  90 γρ. κορν φλάουρ

Για το στήσιμο

  •  150 ml φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
  •  Βερίκοκα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ 100-150 ml από το φρουτοποτό. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα ώστε να βραχούν ελαφρώς και τα απλώνουμε σε δύο στρώσεις σε ένα σκεύος 32 x 25 εκ. περίπου.

  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας: Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το κρύο γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ και προσθέτουμε 6-7 κ.σ. από το κρύο γάλα της κατσαρόλας.

  3. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει το γάλα.

  4. Μόλις αρχίσει να πήζει σε μορφή κρέμας και να σχηματίζονται φουσκάλες στην επιφάνειά του, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας να λιώσει καλά και να ομογενοποιηθεί.

  5. Περιχύνουμε με την κρέμα τα μπισκότα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καλύπτουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.

  6. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη και απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας μερικά ψιλοκομμένα βερίκοκα. Φτιάχνουμε τη δεύτερη κρέμα: Ρίχνουμε το φρουτοποτό σε μια κατσαρόλα.

  7. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με 6-7 κ.σ. από το κρύο φρουτοποτό, μέχρι να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο φρουτοποτό και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.

  8. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει σε κρέμα και να σχηματίζονται φουσκάλες στην επιφάνειά του.

  9. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και περιχύνουμε, με ήπια ροή, τα φρούτα και την κρέμα λευκής σοκολάτας.

  10. Ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού και καλύπτουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στη φρουτένια κρέμα). Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.

  11. Τέλος χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και την απλώνουμε σε μια πολύ λεπτή στρώση πάνω στο γλυκό. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένα βερίκοκα και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Δώστε στο γλυκό σας τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να σταθεροποιηθούν οι στρώσεις γιατί αν δεν το κάνετε, είναι πολύ πιθανό να μην βγουν τόσο ομοιόμορφες και να επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα.