Μπραντ Πιτ: Και επίσημα η κόρη του, Σιλό, «απαλλάχθηκε» από το επίθετό του

Η 18χρονη κόρη του Μπραντ Πιτ, Σιλό, δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του. Το επίθετό της είναι και επίσημα το Τζολί.

Την ημέρα των 18ων γενεθλίων της, η Σιλό (τότε Πιτ) κατέθεσε αίτηση για να αλλάξει το επίθετό και να χρησιμοποιεί πια εκείνο της μητέρας της. Η σχέση του Μπραντ Πιτ με τα παιδιά του ήταν και παραμένει εξαιρετικά τεταμένη.

Είναι πια επίσημο. Η Σιλό Πιτ κόβει κάθε δεσμό με τον πατέρα της και ονομάζεται πια Σιλό Τζολί. Η αίτηση κατατέθηκε τον Μάιο του 2024 και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς η εφημερίδα Los Angeles Times δημοσίευσε την ανακοίνωση της απόφασης.

Η κόρη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί δεν επέλεξε εκούσια να δημοσιοποιήσει το προσωπικό της ζήτημα.

Η Σιλό «πήρε μια ανεξάρτητη και σημαντική απόφαση μετά από οδυνηρά γεγονότα»

Ο Peter Levine, δικηγόρος της Σιλό, δήλωσε στο «Page Six» ότι απλώς δημοσίευσε μια νομική ειδοποίηση που καταχωρίζει την αλλαγή, επειδή αυτό απαιτείται από τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας.

«Η Σιλό Τζολί δεν «διαφημίζει» την ανακοίνωση της οποιαδήποτε αλλαγής ονόματος και κάθε αναφορά στον Τύπο που αναφέρει κάτι τέτοιο είναι ανακριβής», δήλωσε ο Levine, προσθέτοντας ότι η Σιλό «πήρε μια ανεξάρτητη και σημαντική απόφαση μετά από οδυνηρά γεγονότα που συνέβησαν στην οικογένειά της».

Η κατάθεση της αίτησης ήρθε εν μέσω του οκταετούς διαζυγίου της Τζολί και του Πιτ, κατά τη διάρκεια του οποίου η Τζολί κατηγόρησε τον Πιτ ότι κακοποίησε σωματικά την ίδια και ένα από τα έξι παιδιά τους, ισχυρισμούς που ο ίδιος αρνείται.

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ έχουν έξι παιδιά: Τον Μάντοξ, τη Ζαχάρα, τη Σιλό, τον Παξ, και τα δίδυμα Νοξ και Βιβιέν. Δεν είναι μόνο η Σιλό που επέλεξε την οδό «αλλαγής επιθέτου», αν και είναι η μόνη -που από όσα ξέρουμε- το έχει κάνει με τρόπο επίσημο.

Μπραντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί: Τα παιδιά τους επιλέγουν

Το 2021, τα ταμπλόιντ ισχυρίστηκαν ότι ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Μάντοξ, ο οποίος ήταν τότε 20 ετών, είχε καταθέσει στη διαδικασία επιμέλειας του πρώην ζευγαριού με τρόπο που «δεν ήταν πολύ κολακευτικός για τον Μπραντ Πιτ» και δεν χρησιμοποιούσε πλέον το Πιτ στο όνομά του σε μη νομικά έγγραφα.

Όταν η Ζαχάρα έγινε μέλος της αδελφότητας Alpha Kappa Alpha στο Spelman College, στο βίντεο μύησή της ακούγεται να φωνάζει δυνατά πως είναι η «Ζαχάρα Μάρλει Τζολί».

Τον Μάιο του 2024, το People ανέφερε ότι η Βιβιέν, η οποία αναφέρεται μαζί με την Αντζελίνα Τζολί ως παραγωγός στη διασκευή του μιούζικαλ «The Outsiders» στο Broadway, εμφανίζεται στην ατζέντα του μιούζικαλ ως «Βιβιέν Τζολί».

Μια πηγή ανέφερε στο «Entertainment Tonight» ότι η Σιλό προσέλαβε και πλήρωσε τον δικό της δικηγόρο, οπότε «η Αντζί δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να μιλήσει γι’ αυτήν».

Ωστόσο, άτομα κοντά στον Μπραντ Πιτ ανέφεραν στο Page Six: «Οι λογικοί άνθρωποι θα πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα σχετικά με το ποιος πραγματικά βρισκόταν πίσω από αυτό».

Αναστατωμένος στην τοποθεσία «μήλον της έριδος»

Η ίδια ανώνυμη πηγή ανέφερε ότι Μπραντ Πιτ ήταν «ενήμερος και αναστατωμένος» για τις ενέργειες της κόρης του. «Ποτέ δεν έχει νιώσει μεγαλύτερη χαρά από ό,τι όταν γεννήθηκε.

Πάντα ήθελε μια κόρη. Οι υπενθυμίσεις ότι έχει χάσει τα παιδιά του, δεν είναι φυσικά εύκολο για τον Μπραντ. Αγαπάει τα παιδιά του και του λείπουν. Είναι πολύ λυπηρό».

Υπενθυμίζεται ότι η Aντζελίνα Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2019 μετά από πέντε χρόνια έγγαμου βίου. Η δικαστική τους διαμάχη δεν περιορίστηκε στους δύο τους, αφού τα παιδιά τους ενεπλάκησαν και πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ της μητέρας τους.

Βασικό κομμάτι των διεκδικήσεων το Chateau Miraval, η τεράστια έπαυλη στο Κόρενς της Γαλλίας, όπου ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί παντρεύτηκαν πριν από 10 χρόνια τον Αύγουστο του 2014.

Το συγκεκριμένο οινοποιείο βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεχιζόμενης νομικής διαμάχης μεταξύ των πρώην, αφότου η Τζολί πούλησε το μερίδιό της το 2021, έναντι 64 εκατομμυρίων δολαρίων στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Γιούρι Σέφλερ.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν μηνύσεις. Η Αντζελίνα Τζολί ζητά από τον Μπραντ Πιτ να «τερματίσει τη μάχη» και να αποσύρει τη μήνυση εναντίον της, για να επιτρέψει στην οικογένειά τους να «θεραπευθεί».

Εκείνος φωτογραφίζεται για το περιοδικό GQ, μαζί με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, στο οινοποιείο δείχνοντας (εν μέρει) τις προθέσεις του. Άλλωστε πηγές ανέφεραν στην DailyMail ότι ο Μπραντ Πιτ «δεν έχει πρόθεση» να τα παρατήσει.

«Ο Μπραντ δεν πρόκειται να παραιτηθεί από αυτή τη μήνυση – γιατί να το κάνει; Αυτή ήταν μια πολύ τυπική επιχειρηματική διαμάχη, αλλά δυστυχώς, η Aντζελίνα εισήγαγε προσωπικά στοιχεία που προορίζονται για ένα δικαστήριο διαζυγίου», αποκάλυψε άτομο κοντά στο πρώην ζεύγος.

Η απόφαση του Τμήματος Οικογενειακών Υπηρεσιών

Στο κομμάτι της ενδοοικογενειακής βίας να αναφέρουμε ότι τον Νοέμβριο του 2016 το τμήμα Οικογενειακών Υπηρεσιών της κομητείας του Λος Άντζελες έκρινε αθώο τον Μπραντ Πιτ μετά από έρευνα για φερόμενη κακοποίηση παιδιών.

Το συγκεκριμένο τμήμα πήρε κατάθεση από τον ηθοποιό, την Αντζελίνα Τζολί και τα έξι παιδιά τους, μετά από φερόμενο περιστατικό μεταξύ του Πιτ και του Μάντοξ στο ιδιωτικό αεροπλάνο της οικογένειας.

«Το τμήμα Παιδικών και Οικογενειακών Υπηρεσιών του Λος Άντζελες τον απαλλάσσει από τυχόν ισχυρισμούς κακοποίησης παιδιών» είχε αναφέρει. «Το τμήμα έλαβε σοβαρά υπόψη το ζήτημα και στα σχεδόν δύο χρόνια παρακολούθησης δεν υπήρχε ούτε ένα περιστατικό που να προκαλέσει συναγερμό».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.