Ρωσία: Απαγορεύει το ίδρυμα του Τζορτζ και της Αμάλ Κλούνεϊ – Ο λόγος

Το ίδρυμα του Τζορτζ και της Αμάλ Κλούνεϊ απαγορεύει η ρωσική γενική εισαγγελία - Η ανακοίνωση και τα αίτια.

Το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ και της συζύγου του, Αμάλ Κλούνεϊ, κήρυξε ως «ανεπιθύμητο» η Ρωσία. Το ίδρυμα αγωνίζεται αγωνίζεται, κυρίως για τη δικαιοσύνη και την ισότητα.

Από τη Μόσχα χαρακτηρίστηκε ως «ανεπιθύμητη» οργάνωση, και ως εκ τούτου απαγορεύτηκε η λειτουργία του στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία.

Το Ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη, αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση, «διεξάγει έργο σε χολιγουντιανή κλίμακα που αποσκοπεί στη δυσφήμηση της Ρωσίας, υποστηρίζει ενεργά ψεύτικους πατριώτες και μέλη απαγορευμένων εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων», αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

«Υπό το πρόσχημα των ανθρωπιστικών ιδεών, αυτοί οι «αγωνιστές για τη δικαιοσύνη» προωθούν πρωτοβουλίες για ποινικές διώξεις κατά των πλέον υψηλόβαθμων ρωσικών αρχών», καταγγέλλει ακόμα.

«Οι δραστηριότητες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Clooney Foundation for Justice κηρύχθηκαν ανεπιθύμητες στο έδαφος της χώρας μας», προσθέτει. Η ανακοίνωση δε, φέρει τον τίτλο: «Η ρωσική γενική εισαγγελία εκτίμησε το υποκριτικό ταλέντο των ακτιβιστών του Χόλιγουντ».

Υπενθυμίζεται ότι η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ είναι δικηγόρος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία είχε συμβάλλει στο ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου, αλλά και του ηγέτη της Χαμάς.

Το χρονικό των απογορεύσεων

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν σταματήσει να ενισχύουν την καταστολή των αντιπολιτευόμενων φωνών από τον Φεβρουάριου του 2022. Από τότε δηλαδή, που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Στις αρχές Αυγούστο,υ το γραφείο του γενικού εισαγγελέα είχε κηρύξει «ανεπιθύμητο» το γερμανικό ίδρυμα, Κόνραντ Αντενάουερ. Αυτό το ίδρυμα αποσκοπεί κυρίως στην προώθηση της δημοκρατίας. Τον Ιούλιο ακόμα, απαγορεύτηκε το ρωσικό μέσο ενημέρωσης The Moscow Times.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.