Ναρέντρα Μόντι: Ο πρωθυπουργός της Ινδίας θα επισκεφθεί την Ουκρανία

Ο Ναρέντρα Μόντι θα επισκεφθεί την Ουκρανία το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών - Οι σχέσεις των δύο χωρών και οι «φιλίες» με τη Ρωσία.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι θα επισκεφθεί προσεχώς την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών. Θα είναι το πρώτο του ταξίδι στην εμπόλεμη χώρα μετά το ξέσπασμα της σύρραξης με τη Ρωσία. Ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί περίπου έναν μήνα μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Μόσχα.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν διευκρίνισε την ημερομηνία της επίσκεψης. Στην Ουκρανία, αλλά και την Πολωνία θα μεταβεί ο Ινδός πρωθυπουργός, όπως ανακοινώθηκε.

Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Ναρέντρα Μόντι, θα γίνουν γνωστές εντός της σημερινής ημέρας, Δευτέρα 19 Αυγούστου. Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ταξίδι του ινδού ηγέτη θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα γίνει εντός του μήνα.

Οι σχέσεις των δύο χωρών

Δυτικές πρωτεύουσες επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022. Όμως, φιλικές χώρες, όπως η Ινδία και η Κίνα, συνεχίζουν να έχουν εμπορικές συναλλαγές μαζί της.

Η Ινδία απείχε από το να κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία, για την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία. Ενώ η ινδική κυβέρνηση παρότρυνε τις δύο γειτονικές χώρες να επιτύχουν τον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

Οι ΗΠΑ ήγειραν ανησυχίες για τις σχέσεις της Ινδίας με τη Ρωσία. Καθώς είναι μία ιδιαίτερα τη στιγμή, αφού η Ουάσινγκτον αναζητεί να ενισχύσει τους δεσμούς της με το Νέο Δελχί ως πιθανό αντίβαρο σε μια αύξηση της επιρροής της Κίνας.

Το Νέο Δελχί επιδιώκει να εμβαθύνει τις σχέσεις του με τη Δύση διατηρώντας παράλληλα ανέπαφους τους δεσμούς του με την Ρωσία. Οι σχέσεις των δύο χωρών διακρίνεται παραδοσιακά με φιλικούς δεσμούς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.