Mπλίνκεν: Το Ισραήλ στηρίζει την ειρηνευτική μας πρόταση

«Ο Νετανιάχου στηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία, υποχρέωση της Χαμάς να την αποδεχθεί», είπε μεταξύ άλλων ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι στηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε ο Άντονι Μπλίνκεν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε σε δημοσιογράφους πως είναι υποχρέωση της Χαμάς να αποδεχθεί επίσης τη συμβιβαστική πρόταση. Ο Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε πως θα επισκεφθεί ακολούθως την Αίγυπτο και το Κατάρ, χώρες που επίσης έχουν αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραήλ στην παρούσα αμερικανική πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων μας, η οποία λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες για την ασφάλεια του Ισραήλ», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου.

Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την ανησυχία του για την εμφάνιση πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με την ισραηλινή κυβέρνηση για ένα σχέδιο εμβολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.