Ο Μάικ Λιντς (Mike Lynch), γκουρού της τεχνολογίας και εκατομμυριούχος από τις πωλήσεις προϊόντων λογισμικού, είναι μεταξύ των αγνοουμένων μετά τη βύθιση ενός σουπερ γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Πρόκειται, αναφέρει ο Guardian, για ένα από τα λίγα παραδείγματα επιχειρηματία στο Ηνωμένο Βασίλειο που δημιούργησε μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλούς να τον αποκαλούν ως τον Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας, αν και στην πραγηματικότητα η ιστορία του διαφέρει πολύ από εκείνη του ιδρυτή της Microsoft.

Σημειωτέον ότι πριν από περίπου τρεις μήνες, ο 59χρονος είχε απαλλαγεί από τις 15 κατηγορίες για απάτη που αντιμετώπιζε στις ΗΠΑ ύστερα από την εξαγορά, ύψους 11,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας του, Autonomy, από τον γίγαντα της Silicon Valley Hewlett-Packard το 2011.

«Θα ήταν το τέλος μου»

Εάν καταδικαζόταν ο Λιντς, φοβόταν ότι θα κατέληγε να πεθάνει στη φυλακή λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε στους πνεύμονες.

«Έχω διάφορα ιατρικά ζητήματα που θα καθιστούσαν πολύ δύσκολη την επιβίωσή μου», δήλωνε δηλώσει ο ο Λιντς στους Sunday Times μόλις τον περασμένο μήνα.

«Αν (η δικαστική περιπέτεια) δεν πήγαινε καλά, αυτό θα ήταν και το τέλος της ζωής μου υπό οποιαδήποτε έννοια».

Γεννημένος στην Ιρλανδία, ο Lynch μεγάλωσε κοντά στο Essex , από μητέρα νοσοκόμα και πατέρα πυροσβέστης.

Σπούδασε φυσική, μαθηματικά και βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ αλλά τελικά ειδικεύτηκε και στράφηκε στην πληροφορική.

Η διδακτορική του διατριβή θεωρείται μία από τις πλέον διαβασμένες ερευνητικές εργασίες στην σχετική πανεπιστημιακή κοινότητα.

Εκπρόσωπος των εταιριών του Λιντς αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το σκάφος «Bayesian» βυθίστηκε σε βάθος περίπου 50 μέτρων. Τα 15 άτομα που έχουν διασωθεί ήταν βρετανικής, αμερικανικής και καναδικής υπηκοότητας. Οκτώ έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία.