O Jeff Bezos και το όχι τρελό σενάριο με τους Celtics

Την οικονομική επιφάνεια τη διαθέτει ασυζητητί. Την επιθυμία; Ισχύουν ή όχι, τα σενάρια για τον Jeff Bezos και τους Celtics προκάλεσαν ήδη σεισμό στο NBA.

Ο Bill Simmons δεν θα έλεγε κάτι τόσο αυθαίρετο, αν δεν είχε διασταυρώσει κάποιες από τις πηγές του. Λογικό ως εκ τούτου ήταν η δημοσιοποίηση της πληροφορίας πως ο Jeff Bezos ενδιαφέρεται για την αγορά του μεγαλύτερου μεριδίου των Boston Celtics να ταρακούνησε τα ήρεμα -αυτήν τη χρονική περίοδο- νερά στο NBA.

«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε κάποια, νομίζω, έγκυρη κουβέντα για την αγορά των Celtics από τον Jeff Bezos. Νομίζω πως είναι αληθινή. Πιστεύω ότι πρόκειται να είναι ένας από τους μνηστήρες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός δημοσιογράφος στο podcast που διατηρεί και η είδηση αναδημοσιεύτηκε παντού.

Οι Grousbeck πουλάνε από τον Ιούλιο

Δεδομένα ο Αμερικάνος μεγιστάνας, ιδρυτής της Amazon και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως μετά τον Elon Musk, θα μπορούσε με άνεση ν’ αγοράσει το ποσοστό της οικογένειας Grousbeck. Ένα ποσοστό που έχει τεθεί προς πώληση από τις αρχές Ιουλίου. Τότε είχε ανακοινωθεί πως πρόκειται για μια απόφαση που αφορά λόγους περιουσίας και οικογενειακού προγραμματισμού.

Ο Wyc Grousbeck, ο 63χρονος CEO των Celtics, εμφανίστηκε να διαφωνεί με αυτήν την εξέλιξη, αλλά την ίδια ώρα όφειλε να υιοθετήσει την απόφαση της πλειοψηφίας των συγγενών του και να συναινέσει. «Θέλω να διευκρινίσω πως δεν είναι δικό μου το πλειοψηφικό μερίδιο. Ο έλεγχος της ομάδας ανήκει στην οικογένειά μου που ασχολείται εδώ και 22 χρόνια. Εγώ ανήκω σε αυτήν την οικογένεια. Μετά ανήκω στην οικογένεια των Celtics» τόνιζε σχετικώς ο γενικός κουμανταδόρος του οργανισμού.

Πόσο κοστίζουν τώρα οι Celtics

Η οικογένεια Grousbeck έγινε η κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των «Κελτών» το 2002 με κόστος μικρότερο των 400 εκατομμυρίων. Τότε βέβαια τα 360 εκατομμύρια δολάρια αποτελούσαν ποσό ρεκόρ.

Έκτοτε η αξία των Celtics έχει εκτοξευτεί. Σήμερα αποτιμάται από το Forbes στα 4.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν και είναι ο οργανισμός με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία, μετά τον 18ο που κατέκτησαν το 2024, έρχεται τέταρτος στη λίστα με τους πιο «ακριβούς» στην αμερικανική λίγκα. Υστερεί των Golden State Warriors (7.7 δισ.), των New York Knicks (6.6 δισ.) και των Los Angeles Lakers (6.4 δισ.).

Ο 60χρονος Bezos με περιουσία που αγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα είναι δύσκολο να καλύψει όσα απαιτούνται για την αγορά των μετοχών, εφόσον αποφασίσει να εμπλακεί και στο αθλητικό γίγνεσθαι των ΗΠΑ.

Ο έτερος μνηστήρας για τους Celtics

Ο 69χρονος επιχειρηματίας κι έτερος μέτοχος των Celtics Stephen Pagliuca εμφανίζεται επίσης ως διατεθειμένος να αγοράσει το μερίδιο των Grousbeck.

Η δική του περιουσία εκτιμάται συνολικά στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτήν την περίπτωση η μάχη μοιάζει εντελώς άνιση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.