Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις για την πισίνα της κατασκήνωσης – Τι δεν είχε

Τι βρήκε ο διορισμένος πραγματογνώμονας για την πισίνα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική που έχασε της ζωή της η 8χρονη - Εν αναμονή των νέων καταθέσεων.

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι εβδομάδα εξελίξεων για την υπόθεση θανάτου της 8χρονης στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, καθώς θα αρχίσουν νέες καταθέσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκε η Αγγελική.

Το Star έφερε στο φως της δημοσιότητας νέα ντοκουμέντα για την υπόθεση. Η κατασκήνωση, στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες, είχε συγκεκριμένες υποχρεώσεις τις οποίες όμως δεν τήρησε, όπως διαπίστωσε ο διορισμένος πραγματογνώμοντας απο την Εισαγγελία Χαλκιδικής και έτσι ανακλήθηκε η άδεια.

Η άδεια λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης εκδόθηκε το 2022 και είχε ισχύ για πέντε χρόνια. Στην άδεια εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές -o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν. Βάση αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Τι βρήκε ο διορισμένος πραγματογνώμονας; Κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

Επιπλέον στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες που δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024 και δεν υπάρχει αντικατάστασή του.

Διαβάζοντας προσεκτικά την άδεια λειτουργίας αναφέρει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες ο δήμος Κασσάνδρας προχωρά σε ανάκληση, όπως και έγινε, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της ποινικής δίωξης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.