Μισή ώρα με πυκνό χαλάζι στην Κοζάνη ήταν αρκετή να αποδειχθεί καταστροφική για τους αγρότες και τους παραγωγούς. Στρέμματα με καπνά, κηπευτικά, πιπεριές, ντομάτες, πεπόνια και καρπούζια στον κάμπο του Καλονερίου- Εράτυρας, στον Δήμο Βοΐου, υπέστησαν ζημιές.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με την έντονη χαλαζόπτωση να συνοδεύεται από βροχή και αέρα. Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στο Μικρόβαλτο του Δήμου Σερβίων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Το τελειωτικό «χτύπημα»

Μετά την ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν ήδη δημιουργήσει προβλήματα στα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, το χαλάζι έδωσε το τελειωτικό «χτύπημα» λένε οι αγρότες που δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με το kozanilife.gr το χαλάζι που έπεφτε για μισή ώρα σε μέγεθος καρυδιού δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν την στήριξη της πολιτείας.

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία. Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και στην Ήπειρο και θα επεκταθούν σταδιακά στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Κρήτης.