Αγριεύει ο καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Live χάρτης

Σε ύψιστο συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός - Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για την κακοκαιρία.

Ισχυρές βροχές σάρωσαν τη δυτική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις προβλήματα και καταστροφές. Μάλιστα, αναμένεται και δεύτερο κύμα έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, εφιστά την προσοχή των πολιτών που βρίσκονται στις βορειδυτικές περιοχές της χώρας.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Νωρίτερα, σε έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε:

«Επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα (19-08-24) και αύριο Τρίτη (20-08-24) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Δευτέρα (19-08-24)

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

Την Τρίτη (20-08-24)

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία».

Μήνυμα 112 σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Ιθάκη

Για έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές τους ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Πάτρας της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας με μήνυμα από το 112.

Η προειδοποίηση αναφέρει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως αύριο Τρίτη (20/08) τις προμεσημβρινές ώρες.

Προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω του 112, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα περίπου στις 12:15 κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι αύριο τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ παράλληλα καλούνται οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Σπεύδει η ΕΜΑΚ στην Κέρκυρα

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Κέρκυρα προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στο νησί, ενώ τα πλημμυρισμένα φρεάτια προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στις οδικές εισόδους.

Προβλήματα υπήρξαν και στις πτήσεις με καθυστερήσεις και ματαιώσεις, λόγω της μεγάλης ποσότητας κεραυνών τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα, ομάδα 3 ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ φτάνει το απόγευμα εσπευσμένα στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται.

Δείτε εικόνες από την ΕΡΤ

Έγιναν ποτάμια οι δρόμοι στα Γιάννενα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη και μεγάλη σε χρονική διάρκεια καταιγίδα που σάρωσε τα Ιωάννινα.

Όπως μεταδίδει το epiruspost, δεκάδες οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική για σπίτια που πλημμύρισαν κυρίως στα χαμηλά σημεία της πόλης αλλά και στο Νεοχωρόπουλο.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με τα εντονότερα προβλήματα να σημειώνονται στην Μακαρίου.

Στο ύψος του παιδικού σταθμού, του ΚΕΠΑΒΙ και της Πυροσβεστικής ο δρόμος έγινε απροσπέραστος με το ύψος του νερού στο οδόστρωμα να ξεπερνά το μισό μέτρο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.