ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει τη συζήτηση για τις πυρκαγιές

Με αιχμές για το κυβερνητικό έργο απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στα όσα ανέφεραν «κυβερνητικές πηγές» για τα σχόλια Κασσελάκη για τις φωτιές.

Τη δική του απάντηση στα όσα ανέφεραν «κυβερνητικές πηγές» σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη για τις φωτιές και την απορροφητικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αρχικά από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι ο Βασίλης Κικίλιας θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τη θέση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Β. Κικίλιας είναι ακόμη υπουργός, όταν στη βάση του δικού του σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, μια δασική πυρκαγιά έλαβε τεράστιες διστάσεις και έπληξε αστικές περιοχές μέσα στην Αττική» σημειώνουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τα αίτια της καταστροφής αυτής. «Όλο λόγια και ύφος και από συγκεκριμένα στοιχεία τίποτα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν δίνει επίσημες απαντήσεις, αλλά χρησιμοποιεί τις «κυβερνητικές πηγές», θέλοντας να προσδώσει τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση και να χρησιμοποιήσει υποτιμητικές εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με σκοπό τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

«Μια λογική «αρένας» για τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης, όταν ο ελληνικός λαός δικαιούται πλήρη ενημέρωση» προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συμπληρώνει πως «μακάρι με την ίδια ζέση και αποτελεσματικότητα να απέτρεπε την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Ίσως να είχαν σωθεί πολλά σπίτια και περιουσίες».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.