Ιδιαίτερη και πολύ γευστική μαϊντανοσαλάτα με άρωμα Σύρου
Η μαϊντανοσαλάτα είναι μια φρέσκια και αρωματική σαλάτα που μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό ή ακόμα και ελαφρύ γεύμα. Για μια πιο «πειραγμένη» εκδοχή μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή, προσωπικής έμπνευσης του σεφ Άκη Σουλτάνη.
Η μαϊντανοσαλάτα είναι μια φρέσκια και αρωματική σαλάτα που μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό ή ακόμα και ελαφρύ γεύμα. Για μια πιο "πειραγμένη" εκδοχή μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή, προσωπικής έμπνευσης του σεφ Άκη Σουλτάνη.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
30λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4-5 μερίδες
Για το πέστο μαϊντανού
- 150 γρ. φύλλα μαϊντανού
- 50 γρ. αμύγδαλο
- 30 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 110 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
- 110 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σαλάτα
- 500 γρ. πατάτα
- 80 γρ. πέστο μαϊντανού
- 25 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- 8 γρ. ανθό αλατιού
- 25 γρ. χυμό λεμονιού
- 50 γρ. από το νερό όπου έβρασαν οι πατάτες
- 5 στελέχη ή κοτσάνια μαϊντανού
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το πέστο μαϊντανού στον κάδο του πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μπασίνα η οποία βρίσκεται πάνω από ένα σκεύος με πάγο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας στο νερό μερικά στελέχη μαϊντανού που μας περίσσεψαν από την παρασκευή του πέστο.
Μόλις μαλακώσουν και είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, κρατώντας 50 γρ. από τα υγρά του βρασμού.
Όσο είναι ακόμη ζεστές οι πατάτες, τις περνάμε από σήτα να λιώσουν. Ενσωματώνουμε στον πουρέ ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σερβίρουμε τη μαϊντανοσαλάτα ιδανικά με λίγες φέτες προζυμένιου ψωμιού ψημένου στα κάρβουνα.
Μικρά Μυστικά
Προσαρμόστε τις ποσότητες του σκόρδου στις προσωπικές σας προτιμήσεις και σερβίρετε τη μαϊναντοσαλάτα είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό για πιάτα με ψάρι ή κρέας