5 το πρωί: Το νέο ουκρανικό χτύπημα στο Κουρσκ – Η επιστροφή του Μπλίνκεν στο Ισραήλ – Ο θάνατος του εμβληματικού Αλέν Ντελόν

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία, μετά τις κινήσεις του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο που, σύμφωνα με δηλώσεις του, έχει τοποθετήσει το ένα τρίτο του στρατού της χώρας στα σύνορα. Την ίδια ώρα, το Κίεβο προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της προέλασής του στα ρωσικά εδάφη.

1

Κλιμακώνεται ο πόλεμος στο Κουρσκ

2

Η βουλγαρική μαφία και το φαγητό που άργησε

  • Από ασήμαντη αφορμή: Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα επτά ατόμων από τη Βουλγαρία ξυλοκόπησε με γροθιές και κλοτσιές τον ιδιοκτήτη του καταστήματος επειδή άργησε να φτάσει το φαγητό που είχαν παραγγείλει. Η κατάσταση όμως ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν στο μαγαζί έφτασαν τρεις μπράβοι, με τον έναν από αυτούς να βγάζει όπλο, να τραβά τη σκανδάλη και να τραυματίζει στο στέρνο τον έναν της παρέας.
  • Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του beach bar: Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκιδική και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής αφέθηκαν χθες ελεύθεροι. Για την ώρα, κρατούνται άλλοι τέσσερις, οι οποίοι παραπέμπονται σε ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι τέσσερις που κρατούνται έχουν καταγραφεί στο βίντεο να χτυπούν βάναυσα τον ιδιοκτήτη του beach bar.
  • Αναζητείται το πραγματικό κίνητρο: Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πολυγύρου, που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για προστριβές μεταξύ των μελών της βουλγαρικής μαφίας. Η εν λόγω συμπλοκή χαρακτηρίζεται ως μία πολύ σοβαρή υπόθεση και γι αυτό άλλωστε τις έρευνες έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Σε στενή συνεργασία βρίσκονται οι ελληνικές αρχές με τις αρχές της Βουλγαρίας.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Η αποστολή Μπλίνκεν στο Ισραήλ

  • Στο Ισραήλ έφτασε ο Μπλίνκεν: Με την ελπίδα μιας εκεχειρίας στη Γάζα και με σκοπό να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ, όπου θα συναντηθεί σήμερα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.
  • Πίεση στη Χαμάς ζητά ο Νετανιάχου: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εμμένει στις απαιτήσεις του, προτρέποντας για μεγαλύτερη πίεση στην Χαμάς καταγγέλλοντας την «επίμονη άρνησή» της σε μια συμφωνία για εκεχειρία, προσπαθώντας ενδεχομένως να μειώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν, δεδομένου ότι η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις.
  • Το Νετανιάχου κατηγορεί η Χαμάς: Από την πλευρά της η Χαμάς κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι εμποδίζει την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία «θέτοντας νέους όρους όσον αφορά την ανταλλαγή των κρατουμένων».
4

Έφυγε από τη ζωή στα 88 του ο σπουδαίος Αλέν Ντελόν

  • Πέθανε ο Αλέν Ντέλον: Τον θάνατό του ανακοίνωσαν τα τρία παιδιά του με δελτίο Τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο Alain Fabien, η Anouchka, ο Anthony και (ο σκύλος του) Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της οικογένειας.
  • Τα χρόνια της δόξας: Ο Αλέν Ντελόν έγινε ο πιο περιζήτητος ηθοποιός στη δεκαετία του 1960. Ο Λουκίνο Βισκόντι που τον είχε ήδη επιλέξει για τον κεντρικό ρόλο του πυγμάχου στην ταινία «Ο Ρόκο και τ’ αδέρφια του», αργότερα τον «μεταμόρφωσε» σε Τανκρέντι για τον «Γατόπαρδο» ένα μνημειώδες έπος της παρακμής παρμένο από τις σελίδες του Τζουζέπε Ντι Λαμπεντούζα.
  • Οι γυναίκες της ζωής του και η ακροδεξιά: Αντιδραστικός και συντηρητικός στις πολιτικές επιλογές του, ο Ντελόν δεν είχε κρύψει τις ακροδεξιές προτιμήσεις του. Μεταξύ των γυναικών που πέρασαν από τη ζωή του ήταν η ηθοποιός, Ρόμι Σνάιντερ, η πρώτη του σύζυγος Νάταλι Ντελόν, καθώς και Μιρέιγ Νταρκ.
5

Οι νικητές και οι χαμένοι της πρώτης αγωνιστικής της Super League

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.