Πόλεμος – Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Ουκρανικό χτύπημα στο Ροστόφ 

Συναγερμός τα ξημερώματα της Κυριακής 18/8 στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής Ουκρανίας για πυραυλική επίθεση -

Νέες σειρήνες πολέμου ήχησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 18/8 στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας για ρωσική πυραυλική επίθεση.

Όπως αναφέρει μέσω Telegram η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας, η αντιαεροπορική άμυνα επιχειρεί να αποκρούσει επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο μαρτυρία από το Κίεβο, πως ακούστηκαν εκρήξεις.

Εκτός από την πρωτεύουσα, σειρήνες για αεροπορική επίθεση ήχησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Ουκρανικό χτύπημα  σε αποθήκη πετρελαίου στο Ροστόφ

Συντρίμμια από ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που καταρρίφθηκε, προκάλεσαν πυρκαγιά σε ντίζελ σε βιομηχανική αποθήκη στη ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης αυτής της νοτιοδυτικής ρωσικής περιφέρειας. «Μονάδες πυρόσβεσης κλήθηκαν για να κατασβέσουν τη φωτιά», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Βασίλι Γκολούμποφ.

Το Baza, ένα κανάλι στο Telegram προσκείμενο στις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μετέδωσε ότι μια αποθήκη πετρελαίου υπέστη ζημιές στο Ροστόφ.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα δηλώσει πως οι αεροπορικές επιθέσεις του εναντίον στρατιωτικών, ενεργειακών και μεταφορικών υποδομών της Ρωσίας αποτελούν απάντηση στα συνεχιζόμενα πλήγματα της Μόσχας στο ουκρανικό έδαφος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.