Παναθηναϊκός-Αστέρας AKTOR 0-1: Ήττα για τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ

Ο Αστέρας Τρίπολης «υπέγραψε» την πρώτη μεγάλη έκπληξη στη νέα Super League, καθώς νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στην εφετινή Stoiximan Super League, αφού ο καλοστημένος Αστέρας AKTOR τον νίκησε 1-0 στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε εκτεταμένο rotation και προκάλεσε αίσθηση με την παράλληλη χρησιμοποίηση των Ζέκα, Τόνι Βιλένα, Νεμάνια Μαξίμοβιτς στη μεσαία γραμμή.

Από εκεί και πέρα, ο Φίλιπ Μαξ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, ομοίως και οι Μαξίμοβιτς-Τετέ ως βασικοί.

Το 4-3-3 με τον Βιλένα σε ρόλο «δεκαριού» δεν απέδωσε καρπούς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ράθυμος και απρόσεκτος, εν αντιθέσει με τον Αστέρα.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ανήκε στους φιλοξενούμενους, συγκεκριμένα ένα σουτ του Μπαρτόλο στο 15′, τρία λεπτά προτού η κεφαλιά του Ανταμ (από σέντρα ακριβείας του Μπαρτόλο) περάσει ελάχιστα άουτ.

Ο Τετέ βρήκε δίχτυα στο 20′, ωστόσο το έκανε από θέση οφσάιντ, ενώ στο 27′ το δυνατό σουτ του Μπαρτόλο αποκρούστηκε δύσκολα από τον Λοντίγκιν.

Οι επιστροφές των γηπεδούχων ήταν κάκιστες, γεγονός που δεν λειτούργησε αφυπνιστικά εν όψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Πέραν μιας στημένης φάσης (φάουλ) στο 31′, όταν ο Τετέ σούταρε και αστόχησε για λίγο, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει.

Εξαίρεση αποτέλεσε μια ωραία συνεργασία μεταξύ Αράο, Τετέ και Γερεμέγεφ, ο οποίος αυτή τη φορά δεν μετέτρεψε σε γκολ την προσπάθειά του (εξ επαφής κεφαλιά στο 41′).

Με εξαίρεση τον Τετέ, δεν διακρίθηκε κανένας άσος των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο.

Η κατάσταση χειροτέρεψε στο 51′, όταν ο Κρεσπί έφυγε στην αντεπίθεση (το αμυντικό transition που προαναφέρθηκε…) και κέρδισε την απευθείας κόκκινη του Ζέκα.

Αμέσως μετά ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, ο Λοντίγκιν δεν αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο και το 0-1 ήταν γεγονός.

Κακή η αντίδραση του Ζέκα και να σκεφτεί κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τρεις κίτρινες στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Κρεσπί ξαναβρήκε δίχτυα στο 63′, έπειτα από ακόμα μία ωραία αντεπίθεση του Αστέρα, ωστόσο υπήρξε οφσάιντ και το 0-1 παρέμεινε.

Άλλη μία καλή στιγμή για την αρκαδική ομάδα καταγράφηκε στο 83′, όταν το σουτ του Γκαρθία από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ.

Αμέσως μετά, ο Παναθηναϊκός απείλησε με διαγώνιο σουτ του Βαγιαννίδη που ήταν άστοχο.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το αποτέλεσμα να είναι εγκωμιαστικό για το «τριφύλλι» και όχι για τον Αστέρα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.