Χαλκιδική: Ο «πόλεμος» της βουλγάρικης μαφίας, οι μπράβοι και το «χρυσό» beach bar

Πώς ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς στο beach bar στη Χαλκιδική - Τι εξετάζει η ασφάλεια - Στις 8 οι συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο βούλγαρος ιδιοκτήτης

«Σκηνικό από επίθεση αυτοκτονίας» θύμιζε το beach bar στη Χαλκιδική όπου για ασήμαντη αφορμή σημειώθηκε η άγρια συμπλοκή με αποτέλεσμα τρεις τραυματίες.

Ολα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα επτά ατόμων από τη Βουλγαρία ξυλοκόπησε με γροθιές και κλοτσιές τον ιδιοκτήτη του καταστήματος επειδή άργησε να φτάσει το φαγητό που είχαν παραγγείλει.

Η κατάσταση όμως ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν στο μαγαζί έφτασαν τρεις μπράβοι, με τον έναν από αυτούς να βγάζει όπλο, να τραβά τη σκανδάλη και να τραυματίζει στο στέρνο τον έναν της παρέας.

Στις 8 οι συλλήψεις – Οι κατηγορίες

Σε τρεις νέες συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε beach bar στην περιοχή της Χανιώτης, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, με το αδίκημα της συμπλοκής, ο 55χρονος Βούλγαρος ιδιοκτήτης αλλά και άλλοι δύο θαμώνες του beach bar που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς. Και οι τρεις νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο του Πολυγύρου, ενώ η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.

Τις προηγούμενες ώρες συνελήφθησαν πέντε Βούλγαροι που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων γκλοπ, σπρέι πιπεριού και μαχαίρια.

«Ο κόσμος έτρεχε να γλιτώσει. Μαζί και οι τραυματίες στο πάτωμα»

Εθελοντής διασώστης που αντίκρισε πρώτος το αιματοβαμμένο σκηνικό συγκλονίζει με την περιγραφή του.

«Όταν έφτασα εκεί ήταν σαν σκηνικό από επίθεση αυτοκτονίας. Σκεφτείτε 400 – 500 άτομα να προσπαθούν να φύγουν μαζικά από έναν χώρο. Αναποδογυρισμένα τραπέζια και κόσμος που ήθελε να γλιτώσει. Μαζί και οι τραυματίες στο πάτωμα».

Ο διασώστης Ιωάννης Κολοκυθάς κλήθηκε και έφτασε πρώτος στο γνωστό beach bar της Χανιώτης στη Χαλκιδικής να συνδράμει στην περίθαλψη των τραυματιών. Η εικόνα που μετέφερε στη Voria.gr ήταν όσα αντίκρισε λίγα λεπτά μετά τη συμπλοκή που έγινε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Πρωταγωνιστές ήταν μία παρέα Βουλγάρων, ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ αναζητούνται και τα άτομα που έβγαλαν τα πιστόλια.

Ο διασώστης κλήθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον 40χρονο σοβαρά τραυματισμένο με μία σφαίρα στο στέρνο, ο οποίος νοσηλεύεται στον Πολύγυρο και όπως μεταφέρθηκε στην αστυνομία έχει διαφύγει τον κίνδυνο η ζωή του. Ο τραυματισμός του έριξε την αυλαία ενός επεισοδίου που ξεκίνησε από μία απλή αφορμή, την καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας, φαίνεται όμως ότι έχει παρασκήνιο και συνδέεται με τις αντιπαραθέσεις προσώπων που έχουν σχέση με τη βουλγαρική μαφία.

Τουλάχιστον αυτό αποτελεί μία πτυχή της έρευνας που διενεργεί η ασφάλεια Πολυγύρου, καθώς η σημαντικότερη εστιάζεται στον εντοπισμό και στη σύλληψη των ατόμων που διαφεύγουν και κατηγορούνται ότι αυτοί πυροβόλησαν εναντίον της παρέας των Βουλγάρων, όπως αναφέρει η  Voria.gr. Οι διαφεύγοντες δεν είναι Βούλγαροι και αναζητούνται στους κύκλους των ελληνικών ομάδων προστασίας της νύχτας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πηγές έλεγαν ότι ήδη από τους αναζητούμενους έχουν ταυτοποιηθεί δύο, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις εικόνες των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, όταν διέφευγαν, λίγα λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία.

Ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του beach bar, η χρυσή επένδυση

Στο κάδρο της έρευνας των αστυνομικών βρίσκεται ένας 41χρονος Βούλγαρος. Ήταν ο άνθρωπος που έφερε στο πασίγνωστο κατάστημα την παρέα του. Ο ίδιος και άλλοι έξι. Το παρελθόν του συγκεκριμένου έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των ελληνικών διωκτικών αρχών και ήδη το πληροφοριακό υλικό από το μεσημέρι ανταλλασσόταν με τις βουλγαρικές αρχές. Ο συγκεκριμένος, ο οποίος συνελήφθη όμως δεν τραυματίστηκε, φέρεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις στους κύκλους της μαφίας της γειτονικής χώρας.

Από την άλλη βρίσκεται ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος. Και οι δύο είναι περισσότερο γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα και τα ψευδώνυμα που τα συνοδεύουν. Η επένδυση που έκανε με την αγορά του γνωστού beach bar της Χανιώτης, το οποίο κάθε καλοκαίρι γίνεται το επίκεντρο του «in τουρισμού» στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, συζητήθηκε αρκετά στη γειτονική χώρα.

Στη Χαλκιδική πάντως λεγόταν ότι ο ίδιος έχει παρόμοιες επενδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στην Ισπανία. Τα ποσά που κυκλοφορούσαν για την αγορά του beach bar της Χαλκιδικής ήταν πολύ μεγάλα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης. Μιλούσαν για χρυσή επένδυση από τον Βούλγαρο. Στο επεισόδιο που έγινε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής φαίνεται πάντως να ήταν ο στόχος. Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την παρέα των επτά ομοεθνών του. Νοσηλεύεται με σοβαρά χτυπήματα ειδικά στο πρόσωπο και στο κεφάλι, χωρίς όμως να είναι ανησυχητική η κατάστασή του.

…και το ψάρι που άργησε

Έτσι οι αρχές απομακρύνονται από το ενδεχόμενο η σύρραξη να έγινε μόνον επειδή η παραγγελία με το ψάρι που ζήτησε η παρέα των επτά καθυστέρησε αρκετά, την ώρα που το κατάστημα ήταν γεμάτο και το κέφι στο αποκορύφωμά του. Είναι αλήθεια πάντως ότι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν τον λόγο από τον σερβιτόρο, τον οποίο φαίνεται πως κακομεταχειρίστηκαν, στη συνέχεια απευθύνθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη τον οποίο κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια. Η πληροφορία ότι ο μάγειρας βγήκε από την κουζίνα με το μαχαίρι στο χέρι δεν επιβεβαιώθηκε.

Η βουλγάρικη μαφία και οι μπράβοι που έσπευσαν

Η συμπλοκή πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν στο κατάστημα έσπευσαν οι ενισχύσεις που καλύπτουν την ασφάλεια του καταστήματος. Οι «security», όπως αναφέρονται σε βουλγαρικά δημοσιεύματα, κλήθηκαν τηλεφωνικά και σε ελάχιστα λεπτά πήγαν να απομακρύνουν από το κατάστημα την παρέα των επτά, μάλλον με χειρότερο τρόπο απ’ αυτόν που εκείνοι συμπεριφέρθηκαν στον ιδιοκτήτη και στο προσωπικό. Μάλιστα κατηγορούνται ότι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν όπλο, από τις σφαίρες του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά 40χρονος Βούλγαρος και ελαφρά στο χέρι ένας 32χρονος ομοεθνής του και οι δύο από την παρέα των επτά.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δεν τους πρόλαβαν, καθώς αφού προκλήθηκε ο πανικός φρόντισαν να φύγουν. Πληροφορίες έλεγαν πως πρόκειται για Έλληνες, ορισμένους ομογενείς. Η ασφάλεια ήδη έχει στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια τους τέσσερις κάλυκες που βρέθηκαν στο beach bar και περισυνέλλεξε για να εξεταστεί εάν προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Οι συλλήψεις και η δικογραφία

Η αστυνομία της Χαλκιδικής άμεσα προχώρησε σε συλλήψεις των πέντε Βουλγάρων που δεν τραυματίστηκαν 30, 39, 40, 41 και 45 χρόνων. Από την πρώτη στιγμή και οι τρεις τραυματίες νοσηλευόμενοι, δηλαδή τα δύο άλλα μέλη της παρέας 32 και 40 χρόνων και ο 55χρονος ιδιοκτήτης φρουρούνταν από την αστυνομία. Μέχρι αργά τη νύχτα που σχηματιζόταν η δικογραφία για το επεισόδιο αναμενόταν να περιληφθούν στους συλληφθέντες και οι τραυματίες, χωρίς να είναι γνωστό ποιοι εξ αυτών θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα λόγω της κατάστασής τους. Στην ίδια δικογραφία θα περιλαμβάνονται και στοιχεία, όσα έχουν βρεθεί, των ατόμων που κλήθηκαν να απομακρύνουν τους επτά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ  της Voria.gr.

Το επεισόδιο έχει ήδη κάνει θόρυβο στη γειτονική Βουλγαρία, όπου τα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρει τα κύρια χαρακτηριστικά του αιματηρού επεισοδίου. Αρκετά ήταν μάλιστα τα βουλγαρικά δίκτυα που έσπευσαν στη Χαλκιδική για να καλύψουν το περιστατικό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.