Ανείπωτος ο θρήνος για τον 15χρονο Αλέξανδρο Σ. από την Σούδα, τον 19χρονο Νίκο Τ. από την Ξυλοκαμάρα, τον 20χρονο Θοδωρή Τ., ενώ την ίδια ώρα «μάχη» για την ζωή δίνει η 22χρονη Μαρία Μ. μετά το πολύνεκρο τροχαίο στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, η κοπέλα έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά νοσηλεύεται στην ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση και υπό την συνεχή επίβλεψη των γιατρών καθώς αυτές οι ώρες θεωρούνται ως οι πλέον κρίσιμες για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Υπενθυμίζεται πως και οι τέσσερεις, τρείς νέοι και μια νέα κοπέλα, επέστρεφαν στα Χανιά μετά από κέντρο εκδηλώσεων στο οποίο εργαζόντουσαν.

Η τραγική σύμπτωση

Την ίδια ήμερα, πριν 8 χρόνια, 17 Αυγούστου του 2017 τα Χανιά είχαν ξυπνήσει με την είδηση του θανάτου δύο νέων παιδιών, της Στέλλας και του Γιάννη που παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο στον δρόμο του Πολυτεχνείου

Η Στέλλα, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Γιάννης, επίσης φοιτητής που βρισκόταν στα Χανιά για διακοπές, παρασύρθηκαν από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο την ώρα που είχαν βγάλει βόλτα το σκύλο τους, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο, όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

Τα λόγια φαίνονται φτωχά σε κάτι τέτοιες στιγμές, ωστόσο, η Ειρήνη Στρογγυλού, αδερφή του Γιάννη, συγκλονίζει με το δικό της μήνυμα:

«Η ημέρα μνήμης της Στέλλας και του Γιάννη για εμένα είναι ακόμα μια υπενθύμιση της αδιαφορίας του κράτους για την ανθρώπινη ζωή. Ένα κράτος που αφήνει τα πάντα στην τύχη του, πορεύεται με το: «πάμε κι όπου βγεί». Η χώρα που επιτρέπει να καούν ζωντανά τα βρέφη της. Τα παιδιά της τα αφήνει εκτεθειμένα σε σεισμούς και ακραίες καιρικές συνθήκες, χώνοντάς τα μέσα σε κτίρια «ερείπια» για να μάθουν γράμματα.

Αργότερα τα θυσιάζει στις ράγες των τρένων ή ποτίζει τις ασφάλτους με το αίμα τους. Αν δεν καταφέρει να τα σκοτώσει, τα τραυματίζει ισόβια.

Αυτή η αδιαφορία πάντα κρύβεται πίσω από τη μάσκα της ατομικής ευθύνης, του στιγμιαίου λάθους.

Στους γονείς που δίνουν ολοκληρωμένους ανθρώπους στην κοινωνία, επιστρέφει ρημαγμένα κομμάτια κρέας, στάχτες.

Προσπαθεί να εξαγοράσει τον πόνο τους. Σκοτώνει το δίκαιο τους. Στο τέλος λέει ότι λυπάται, αλλά αποφεύγει να τους κοιτάξει στα μάτια. Η σημερινή μέρα με γεμίζει οργή επειδή μου θυμίζει όσα μου στέρησε αυτή η χώρα».

Πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο

Ξαφνικά και υπό συνθήκες που ερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας ΒΟΑΚ το επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, στο ύψος της γέφυρας του Γαλατά, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο βαν το οποίο μετέφερε τουρίστες.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο ένας νέος να βρεθεί εκτός οχήματος και χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι υπόλοιποι τρεις ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στις λαμαρίνες και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων για τον απεγκλωβισμό τους.

Από αυτούς τους τρεις, ανασύρθηκε ένας ακόμα χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ οι άλλοι δύο (η κοπέλα και ένας νέος άνδρας) ανασύρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι.

Λίγη ώρα μετά και ο τρίτος νέος εξέπνευσε στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ η 22χρονη κοπέλα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου δίνει την κρισιμότερη μάχη της ζωής της.

Η πολύνεκρη τραγωδία προκάλεσε ένα ακόμη «κύμα» αντιδράσεων για την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται ο κεντρικός οδικός άξονας την Κρήτης με αιχμή το θέμα της ανυπαρξίας στο μεγαλύτερο μήκος του δρόμου προστατευτικού διαζώματος στην μέση του ΒΟΑΚ.

Όπως τονίζουν οι περισσότεροι, μπορεί να έχει ξεκινήσει η διαβόητη κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ αλλά εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ασφάλειας έτσι ώστε να υπάρχει μια προστασία, τουλάχιστον για να αποφεύγεται η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τότε θα χυθεί πολύ αίμα μέχρι την ολοκλήρωση του νέου ΒΟΑΚ.

Μια μάζα παλιοσίδερα το ΙΧ της νεαρής παρέας – Δείτε εικόνες